TenneT vervangt transformator op het hoogspanningsstation bij Langerak

wo 17 nov 2021, 14:37 Algemeen

LANGERAK - TenneT vervangt volgende week een kapotte mega-transformator van het hoogspanningsstation aan de Rouwenoordseweg bij Langerak door een nieuwe. In de nacht van maandag 22 november op dinsdag 23 november 2021 gaat de oude transformator op transport vanaf het hoogspanningsstation naar een loskade op het bedrijvenpark Keppelseweg, een nacht later is het transport van de nieuwe transformator in omgekeerde richting. 

Uitgebrand

Op 17 december 2019 woedde een brand in een van de twee 380 kV-transformatoren op het hoogspanningsstation. De transformator is er onherstelbaar door beschadigd en wordt daarom vervangen en gerecycled.

Het elektriciteitstransport en leveringszekerheid hebben geen gevolgen ondervonden van het uitvallen van de transformator. Wel heeft TenneT op aangesloten verbindingen geen of beperkt onderhoud en andere werkzaamheden kunnen doen en heeft dit verschillende projecten vertraagd.  

Transport

De nacht van maandag op dinsdag 23 november om 01.00 uur wordt de oude transformator van het terrein afgereden. In alle vroegte wordt de transformator later die nacht onder begeleiding afgevoerd over de Rouwenoordseweg, via de Keppelseweg, Plakhorstweg en Zaagmolenpad naar de loskade op bedrijvenpark Keppelseweg.

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 november volgt dan het transport van de nieuwe transformator. Dit transport gaat de omgekeerde route, dus vanaf de loskade naar de Rouwenoordseweg.

Het transport is exceptioneel met een gewicht van 470 ton (de transformator weegt 320 ton), lengte 47 meter, 5 meter breed en 8 meter hoog.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier