Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Genieten

Vorige week was de prijsuitreiking van de Gelderse nieuwsfoto 2017. Huisfotograaf Roel Kleinpenning viel in de prijzen en wij met de neus in de boter door zijn onderwerp.

Roel had met zijn vakmanschap in alle categorieën kunnen winnen, maar dat hij uitgerekend bij ‘Human interest’ won zal niemand die hem kent verbazen.

Het was een mooie gelegenheid voor anderen, hem met brede lach en prijs op de gevoelige plaat vast te leggen. Fotografen zijn niet gek op foto’s van zichzelf, ik kan mij daar wel in vinden.

Het kijken naar jezelf blijft ongemakkelijk. Herman Finkers werd ooit gevraagd om filmpjes op You Tube te zetten, maar antwoordde: ‘Als ik dat zie denk ik; makkelijk, dat kan ik ook, dan hoeft het voor mij al niet meer’. Dat heeft Roel ook.

Uiteraard feliciteerden wij hem met de winnende foto van een lingerieshow, en de rake juryvermelding; ’Een fraai, goed getimede opname vol humor, er is letterlijk veel te kijken’.

We dachten beiden gelijk aan de veel te vroeg overleden hoofdredacteur Cor van de Burg. De levensgenieter uit overtuiging had over deze foto zeker een smeuïg verhaal geschreven zoals alleen hij dat kon. Uit de grond van zijn hart zei Roel: "Ooooooooooh, wat mis ik hem." Ik ook, we hebben in het verleden samen menig glas gedronken, waarna zijn bijdrage voor de krant meer dan eens net vóór, maar ook wel net na sluitingstijd binnenkwam. Als Cor dan toch nog een foto wilde bij zijn verhaal ging er altijd een telefoontje naar Roel met het verzoek die zelfde avond nog een bijpassende foto te schieten. Op Roels vraag, "ja maar Cor, hoe kom ik daar nu nog aan?", was het vaste antwoord van de Oliver B Bommel fan: "Jonge vriend: ’bedenk een list".

Zo’n list heeft Roel gebruikt om een mooie sexy foto te schieten, Cor zou genoten hebben.

Goed gaon.

Meer berichten