workshop harmonie De Vriendschap
workshop harmonie De Vriendschap (Foto: Ada Spek - Compagne)

Leerlingen en leerkrachten genieten van een leerzame muzikale feestdag

Doetinchem - Op donderdag 5 april was er groot feest op basisschool De Zonneboom. Alle juffen en meester vierden die dag hun verjaardag. Om een leuke en leerzame invulling te geven aan deze feestelijk dag, werd de hulp ingeroepen van de klankbordgroep Muziek van Scholengroep Gelderveste. Dankzij de samenwerking tussen deze klankbordgroep, de school, Harmonie de Vriendschap, Limai en de Gruitpoort konden leerlingen en leerkrachten genieten van een leuke en leerzame muzikale feestdag.

Harmonie de Vriendschap komt jaarlijks langs de scholen om uitleg te geven over de instrumenten die zij bespelen. Dit jaar hebben we dat, in overleg met de klankbordgroep Muziek van GelderVeste, gekoppeld aan de juffen en meesterdag.

Om deze dag goed te laten verlopen is de hulp ingeroepen van docenten van Limai uit Deventer en van dansdocenten van de Gruitpoort. Gedurende de dag kregen de kinderen twee workshops aangeboden: Dans, zang of uitleg over de instrumenten van de Harmonie. Op deze manier hebben de leerlingen alle instrumenten van het harmonieorkest leren kennen. Tijdens de workshops van het harmonieorkest kregen de kinderen uitleg over de ontstaansgeschiedenis en de werking van de instrumenten. Tot slot mochten de kinderen de instrumenten uitproberen, wat nog niet mee viel.

Als rode draad voor deze dag was er speciaal een nieuw schoollied gecomponeerd door leden van de klankbordgroep Muziek voor basisschool De Zonneboom. Dit lied werd ook ingestudeerd door het harmonieorkest. Tijdens de workshops werd het lied gebruikt om op te dansen en om mee te zingen. De hele dag was uit elke unit te horen: ‘De Zonneboom: Waar ieder kind straalt.’ Al met al een zeer geslaagde dag.

Meer berichten