Pepijn (5) schiet met pijl en boog
Pepijn (5) schiet met pijl en boog (Foto: Rick Groters)

Scouts schieten op bezoekers open dag

Doetinchem - Wanneer je op 7 april het scoutingterrein van de Roothaangroep in de Doetinchemse Koekendaal bezocht, kon het zomaar zijn dat je beschoten werd. Want op de Doe Mee Dag was het naast het rondkijken vooral de bedoeling dat je meedoet met de activiteiten die de scoutinggroep voor haar eigen leden én bezoekers bedacht had.

Een van de grote aandachtstrekkers was wel het Archery Tag, in een veld vol obstakels mag je andere deelnemers beschieten door een boog te laden met pijlen met een zachte punt. Ook de kruipsluip-aanhanger viel zeer in de smaak, waar volwassenen nog moeite hadden dit behendigheidsparcours af te leggen, klommen de jongste aanwezigen zonder moeite door krappe gangen in de aanhangwagen. Verder kon men op de ‘Roothaanhoeve’ proberen om een zo hoog mogelijke toren te maken van kratjes, broodjes bakken, schieten met een katapult en in ‘t Hanehuus (het nieuwe gebouw van de groep) werd er geoefend met geheimschrift en route technieken.

Leon Kuit (leider bij de Roothaan) geeft aan dat zeker twaalf bezoekers hebben aangegeven er over na te denken lid te worden. Naast dat het voor iedereen een mooie, zonnige en gezellige dag is dit natuurlijk ook een erg mooi resultaat. Voor wie deze dag gemist heeft maar wel geïnteresseerd is in Scouting en met name de Roothaangroep, kijk dan op hun website: roothaangroep.nl.

Meer berichten