VIT zoekt vrijwillige coördinator

Doetinchem - VIT-hulp bij mantelzorg zoekt een vrijwillige coördinator.

VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Doetinchem. Een vorm van ondersteuning is de inzet van een vrijwilliger. Voor de begeleiding en coördinatie van dit vrijwilligerswerk is VIT op zoek naar een vrijwillige coördinator.

Door de inzet van een vrijwilliger heeft een mantelzorger even tijd voor zichzelf. De taak van de vrijwilliger is vooral gericht op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten. De vrijwilliger is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. De ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers is in handen van vrijwillige coördinatoren die daarbij ondersteund worden door de consulent van VIT. Voor de gemeente Doetinchem is VIT op zoek naar een enthousiaste vrijwillige coördinator.

Wat kunt u verwachten?

Als vrijwillige coördinator regelt en voert u intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en doet u de matching. U biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met een andere vrijwillige coördinator en met de mantelzorgconsulent.

Bent u een aantal uren per week beschikbaar voor dit werk en woont u in de gemeente Doetinchem? Kunt u goed met mensen omgaan? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u!

Wat krijgt u ervoor terug?

Waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe 'vrijwillige' collega's, mooie ervaringen én u leert nieuwe dingen. Wij zorgen er namelijk voor dat u goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kunt u met regelmaat deelnemen aan onze gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden uw onkosten vergoed.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd of wilt u graag wat meer informatie neemt u dan contact met ons op. Ook als u geïnteresseerd bent in het reguliere vrijwilligerswerk; er zijn altijd vrijwilligers nodig! VIT is bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur op tel. (0544) 82 00 00 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl

Meer berichten