Al vanaf 6.00 uur 's ochtends stonden zaterdag mensen in de rij voor een plek op de Kindervrijmarkt op Koningsdag in Doetinchem.
Al vanaf 6.00 uur 's ochtends stonden zaterdag mensen in de rij voor een plek op de Kindervrijmarkt op Koningsdag in Doetinchem. (Foto: Scouting Roothaangroep)

Nog 100 kleedjes over voor Kindervrijmarkt

Doetinchem - Zo'n 600 van de 700 beschikbare plekken voor de Kindervrijmarkt op Koningsdag in Doetinchem zijn zaterdag verkocht. De overige 100 kleedjesplekken gaan dinsdag 17 april in de verkoop via de VVV.

Erik Groters van de Scouting Roothaangroep, mede-organisator van de kindervrijmarkt, verklaart: "Dit jaar zitten we met de verkoop dichter op Koningsdag dan vorig jaar, waarschijnlijk leeft het dan toch meer. En vorig jaar vielen de vakanties rondom Koningsdag wat ongelukkig, misschien dat dat ook heeft meegespeeld." 

Wie ook een kleedje op Koningsdag wil uitspreiden kan vanaf dinsdag 17 april bij het VVV een plaatsje kopen. Die kosten hiervoor bedragen € 5,00. De beschikbare plekken zijn vooral op het Schouwburgplein en een paar nog op het Catharinaplein en in de Dr. Huber Noodtstraat. De VVV is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. De Kindervrijmarkt vindt plaats in het centrum van Doetinchem op Koningsdag  27 april van 9:00 – 14:00 uur.
 

Meer berichten