Logo doetinchemsvizier.nl

Fairtrade bananen bij Doetinchemse Avondvierdaagse

Doetinchem - De werkgroep Fairtrade Doetinchem deelt tijdens de Doetinchemse Avondvierdaagse bananen uit. Uiteraard afkomstig van eerlijke handel. Op deze manier probeert de werkgroep zichzelf niet alleen bij de oudere consument, maar ook bij de jongere consument in de kijker te spelen.

“Het doel is tweeledig”, vertelt Anneke Peerenboom. “We willen heel Doetinchem kennis laten maken met onze werkgroep en de doelstelling om Fairtrade gemeente te worden. Vorig jaar hebben we dat gedaan met het Fairtrade ontbijt en merkten we dat daar vooral ouderen en mensen die de leeftijd voor het hebben van een (jong) gezin ontstegen zijn op af komen. Daarom hebben we besloten om ons ook specifiek op kinderen te richten.” De werkgroep kwam toen al gauw bij het uitdelen van bananen uit. “Kinderen vinden bananen vaak lekker en bovendien geeft het ze energie om de laatste kilometers te lopen. Door het veelvuldig laten zien van het mannetje in het groen/blauwe logo wat staat voor Fairtrade handel, hopen we dat de kinderen of in ieder geval hun ouders getriggerd raken om vaker voor Fairtradeproducten te kiezen.”

De scholen hebben heel enthousiast gereageerd op ons idee en werken graag mee aan de actie. “Wij zorgen ervoor dat de bananen, honderden in getal, op de rustplek komen en dat ze verdeeld worden onder scholen”, vervolgt Peerenboom. “Daarna zorgen de eigen docenten en ouders ervoor dat de leerlingen de bananen uitgedeeld krijgen.” Voor ouders of kinderen die meer willen weten zijn vrijwilligers van de Fairtrade werkgroep aanwezig om meer uitleg te geven over Fairtrade producten. De bananen worden uitgedeeld op maandagavond 14 mei.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox