Stichting Voor elkaar

Doetinchem - Op dinsdag 24 april was het zover. Herma Dousma en Henriëtte van Tuil zaten bij de notaris voor de eerste stap in de oprichting van een nieuwe stichting. 'Stichting Voor elkaar in de Achterhoek' is een feit. 

Herma en Henriëtte hebben elkaar leren kennen bij het CvJO waarbij zij beiden als zelfstandig ondernemer zijn aangesloten. Henriëtte met haar onderneming KannieKieze, Herma als ondernemer van WijzeWereld. Ze voelden een klik en zagen veel overlap in hun interesses en expertise. 
Dat is de reden dat zij besloten de handen ineen te slaan. Beide ondernemers zien in hun omgeving dat veel jongeren in hun studie vastlopen door stress en problemen bij studiekeuze en studievaardigheden. Deze jongeren hebben allemaal recht op begeleiding om zo het beste uit zichzelf te halen. Weten wie je bent, wat je kan en wat je wilt is zoveel waard! Het maakt dat de mens sterker in zijn schoenen staat en positiever de wereld in kijkt. Dat is wat zij willen voor de jongeren in de Achterhoek en omgeving, die in de toekomst de samenleving draaiende moeten houden.  

Door jongeren voor jongeren is een principe dat Herma en Henriëtte sterk aanhangen. Daarom start de stichting in juni met het project 'Be a buddy'. Buddy's worden dan opgeleid om jongeren te begeleiden in waar zij tegenaan lopen. Deze buddy's zijn 'oudere jongeren' die zelf heel goed weten hoe is het om in de schoenen van de jongeren te staan. Samen gaan zij (onder onze supervisie) op zoek naar antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? en Hoe doe ik dat? Daarnaast zullen vanuit de stichting workshops voor leerlingen, studenten, buddy's, ouders en docenten worden verzorgd. Van en met elkaar leren, dat is voor Stichting Voor elkaar in de Achterhoek een groot goed!

Nieuwsgierig naar de plannen van Stichting Voor elkaar in de Achterhoek? Neem dan contact op met Herma Dousma (06 2017 0399, info@WijzeWereld.nl) of Henriëtte van Tuil (06 1424 7539). Ben je of ken je iemand die buddy wil worden? Meld je dan aan voor de training Be a buddy! Deze training start op 14 juni aanstaande met een kennismakingsavond. 


 

Meer berichten