Foto: Dennis Pastoors

Laatste School Dag Metzo College leerjaar 4 "Een feest voor ons en van ons"

Doetinchem - Op dinsdag 8 mei en woensdag 9 mei vond de LSD (Laatste School Dag) plaats voor de examenstrijders van het Metzo College. Voordat er hard geblokt moet worden voor de examens, hadden de leerlingen eerst zelf een invulling voor de LSD bedacht. Uit elke klas was er dit schooljaar een vertegenwoordiger in het LSD-team, die mee mocht denken om er een onvergetelijke afsluiting van te maken. In gesprek met vier leden van het LSD-team: Lola Pasman, Nyah Derksen, Sven Rosendaal en Roel Ebbers komt u erachter hoe zij deze dag hebben beleefd.

Dit schooljaar mochten de leerlingen voor het eerst zelf de LSD organiseren. Waarom hebben jullie je opgegeven voor het LSD-team?

Lola: “Omdat je zelf wat hebt in te brengen. Je mag beslissen wat er gebeurt en je kunt je eigen ideeën delen. Ik wilde graag deze kans pakken om mee te praten.”

Nyah: “Ik wilde graag wat organiseren voor school. We hebben vier jaar op het Metzo College gezeten en ik wilde er graag een spetterend eindfeest van maken.”

Sven en Roel: “We wilden het dit jaar graag anders doen dan de voorgaande schooljaren. We vonden het mooi om iets nieuws te creëren en daar onderdeel van te zijn.”

Om iets te kunnen organiseren moeten er natuurlijk ideeën komen. Welke plannen hadden jullie bedacht?

Roel: “Bij een LSD hoort natuurlijk een mooi eindfeest. Hier waren we het allemaal over eens. We kwamen al snel op het idee om Club 22-24 in Doetinchem te boeken. Iedereen houdt van een feestje en dat kon geregeld worden in onze eigen stad Doetinchem.”

Lola: “We hadden een idee voor een eindfeest. Op de radio hoorde ik dat je Q-music kon boeken. Dat leek me een leuk idee voor ons eindfeest. Tijdens het overleg vonden de andere vertegenwoordigers ook een goed idee. Vervolgens heb ik contact gelegd en geregeld dat zij konden komen optreden.”

Sven: “Alleen een feest vond ik niet voldoende voor onze LSD. Na een spetterend eindfeest is een afsluiting met lekker eten altijd toepasselijk. Vandaar dat we graag wilden barbecueën. We mochten dit organiseren bij voetbalvereniging DZC’68. ”

Nyah: “Ik wilde graag iets tastbaars overhouden aan onze LSD. Het leek me erg leuk om voor alle leerlingen een shirtje te laten drukken met alle namen van de examenstrijders op de achterkant geprint. Later wanneer je naar een andere school gaat heb je altijd nog een mooi aandenken als je het shirt weer ziet.”

Afgelopen dinsdag was dan uiteindelijk het LSD-feest bij Club 22-24 in Doetinchem. Hoe hebben jullie dit beleefd?

Lola en Nyah: “Het was heel gezellig. We zijn van 21:00-1:00 echt helemaal los gegaan. Lekker dansen op de muziek van DJ Roel Staarink en MC Bart met als knallende afsluiter het Foute Uur van Q-Music live.

Sven en Roel: “Q-Music had ontzettend leuke spullen meegenomen, zoals zonnebrillen, petten en leuke lichtgevende staven. Hierdoor was de sfeer echt top en had iedereen het super gezellig.”

De afsluiting was afgelopen woensdag bij voetbalvereniging DZC met een barbecue. Hoe kijken jullie hierop terug?

Nyah, Lola, Sven en Roel: “Er waren veel leerlingen en docenten aanwezig. Iedereen heeft een LSD-shirt gekregen en trok dit direct aan. Het eten was erg lekker en de watergevechten waren leuk. Het is erg geslaagd.”

Nu zit het erop en moeten jullie aan de slag voor de examens. Hoe zouden jullie de LSD in één zin omschrijven?

Lola: “Gezellige afsluiting van de afgelopen vier jaar.”

Roel : “Ik blijf graag nog een jaar zitten om dit nogmaals mee te mogen maken.”

Nyah: “Lekker uitgeleefd, zo kunnen we geconcentreerd beginnen aan onze examens.”

Sven: “Het was een succesvolle afsluiting.”

Marco Mateman en Dennis Pastoors

Meer berichten