Taalhuis Doetinchem
Taalhuis Doetinchem (Foto: bieb)

De bibliotheek zoekt Taalvrijwilligers.

Doetinchem - Bibliotheek West Achterhoek zoekt vrijwilligers, die laaggeletterden, die moeite hebben met lezen en schrijven, willen helpen met het verbeteren van deze basisvaardigheden. Vind je taal leuk? Werk je graag met mensen en ben je flexibel? Kom dan ons team van taalvrijwilligers versterken.

Wat doe je als taalvrijwilliger?
De taalvrijwilliger helpt een laaggeletterde cursist met het verbeteren van de beheersing van de Nederlandse taal. De taalvrijwilliger en de cursist bepalen samen hoe deze ondersteuning eruitziet. Uitgangspunt hierbij is het doel dat de cursist hierbij voor ogen heeft. De taalvrijwilliger kan hierbij helpen met zowel de schriftelijke als de mondelinge beheersing van de Nederlandse taal op een praktische, laagdrempelige manier. De taalvrijwilliger volgt een basistraining taalvrijwilliger, waar geleerd wordt met het lesmateriaal te werken inclusief basisvaardigheden voor het begeleiden.

Wij bieden een plezierige en inspirerende werkomgeving. Voor je inzet kan je rekenen op een gratis lidmaatschap van de bibliotheek, kun je gratis lezingen bijwonen en krijg je een onkostenvergoeding en een eindejaars attentie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klantenservice (0314 333445) of langskomen op het spreekuur van Ronny Hartman, Taalhuisdocent/-specialist. Zij is elke dinsdagochtend (behalve 29 mei) van 10.00 tot 12.00 uur in het Taalhuis in de bibliotheek in Doetinchem aanwezig.

Meer berichten