Foto: Ben Beijer
Ben Beijer bekijkt 't anders

Het verdriet van Enschede.

Enschede, de oude textielstad waar vroeger nog eredivisievoetbal werd gespeeld, heeft een probleem. Via een agressieve marketingcampagne probeert men de N18 te gebruiken om Achterhoekers naar hun stad te lokken. In Winterswijk liep men al in het winkelgebied met bilboards te flyeren, en binnenkort wil men ook naar de eredivisiestad Doetinchem.

Het is alsof V&D vroeger bij de winkels van kleinere concurrenten zou flyeren om te vertellen dat men bij hen uit een kleiner assortiment duurdere kussentjes kon kiezen. Had de winkelketen met te grote broek soms dezelfde reclamejongens als Enschede? Volgens de Enschedese middenstand is dat flyeren een vorm van humor, maar wel van een boer met kiespijn.

De stad heeft een klap gekregen door de terechte degradatie van hun voetbalclub. Voor supporters een drama, voor verantwoordelijken een terechte afstraffing van wanbeleid ten koste van eredivisieclubs als De Graafschap.

Misschien is het een idee voetballiefhebbers uit Enschede uit te nodigen naar Doetinchem te komen om de komende jaren van voetbal op het hoogste niveau te genieten. Als vrouw of vriendin dan meekomt en de binnenstad van Doetinchem bezoekt kan men daar voor 3 à 4 euro een hele dag parkeren, op koopzondagen zelfs gratis. Enschede kent een minimumtarief van 2,90 per uur, en een dagkaart van 14 euro, ook op de koopzondagen. Het goedkoopst kun je ver van de binnenstad voor drie euro parkeren bij een P+R locatie, die locatie is in Doetinchem gratis en op loopafstand van de gastvrije en gezellige binnenstad.

Is er dan niets goed aan Enschede? Natuurlijk wel. Enschede is helemaal zo gek nog niet, als vertrekpunt naar Winterswijk of Doetinchem, voor een dagje winkelen, terrasje pikken of om naar topsport te kijken. Door de nieuwe verbindingsweg N18 duurt die vervelende terugreis ook nog eens 10 a 15 minuten korter. Een win-win situatie. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden