Hekel aan levertraan. Foto: PR
Hekel aan levertraan. Foto: PR

Feest der Herkenning

Algemeen

WEHL -  De oudheidkundig everenigign Wehl houdt een lezing. Op 13 maart neemt journalist/schrijver Dolf Ruesink de aanwezigen in 2 x 45 minuten mee terug naar de ‘weemoedjaren’ 50 en 60 van de vorige eeuw.

Men beleeft alles opnieuw: als kind op zaterdag in de wasteil, tv kijken en telefoneren bij de buren, hekel aan de levertraan, spieken en strafwerk op school, op zondag verplicht mee naar de kerk, je eerste bromfiets, hoe kruidenier plaats maakt voor supermarkt, ruzie met ouders om lange haren en hotpants, opkomst van de beatmuziek, protestgeneratie en afbrokkeling van het gezag. Het is een afwisselend programma met ondersteunende beelden uit het polygoon journaal en unieke foto’s. Een ouderwetse reiskoffer met verrassende voorwerpen van vroeger, zoals ‘vintage’ speelgoed komt ook aan bod, evenals korte nostalgische fragmenten uit het 208 pagina’s tellende boek ‘Bewaar de herinnering’
Eerst komen de de sobere jaren 50, met wederopbouw, schaarste, woningnood en het collectieve belang aan bod en na de pauze de opkomst van de welvaart in jaren 60, televisie, protestgeneratie en de hang naar vrijheid. Er wordt afgesloten met een korte kennisquiz. Winnaar(s) krijgen een leuke prijs mee naar huis.

De lezing wordt georganiseerd door de Oudheidkundige Vereniging Wehl en wordt gehouden in de toneelzaal van het Koningin Beatrixcentrum, Kon. Wilhelminastraat 12, 7031 AC Wehl. De avond start om 20:00u en is voor leden gratis toegankelijk. Niet-leden betalen € 2,50.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier