Brandweervrijwilliger; een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde. Foto: PR

Brandweervrijwilliger; een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde. Foto: PR

Brandweerposten Doetinchem en Wehl zoeken collega’s

Algemeen

DOETINCHEM/WEHL - De brandweerposten Doetinchem en Wehl kunnen nieuwe collega’s gebruiken. Wil jij ook een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopavond in Wehl op 22 maart, aanvang 19 uur. In Doetinchem is er een inloopmoment op 30 maart (19 uur). De brandweercollega’s beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via de websites van de brandweerposten: brandweerdoetinchem.nl en brandweerwehl.nl

Wil jij écht iets betekenen voor de inwoners van Doetinchem, Wehl en aangrenzende buurtschappen? Kom dan langs tijdens het inloopmoment. Je bent welkom als je in een van deze plaatsen woont, maar óók als je overdag in Doetinchem of Wehl werkt. We vertellen graag meer over onze werkzaamheden en beantwoorden al jouw vragen. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen verlenen we hulp.

De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. De brandweerposten Doetinchem en Wehl zoeken vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan word je ook van harte uitgenodigd te reageren.

Wat biedt de brandweer
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. We bieden echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De vrijwilligers van brandweer Doetinchem en Wehl combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig!

Wat vraagt de brandweer van jou
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft.
Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Doetinchem of Wehl woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.

Kom langs
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom kijken tijdens de inloopavond in Wehl op 22 maart, aanvang 19 uur. In Doetinchem is er een inloopmoment op 30 maart (19 uur). De brandweercollega’s beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via de websites van de brandweerposten: brandweerdoetinchem.nl en brandweerwehl.nl

Filmpjes met vrijwilligers zijn te vinden op Youtube: 

Ook andere brandweerposten in de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op bijdebrandweer.nl voor meer informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier