De nieuwe locatie van Buurtplein Zuid. Foto: PR
De nieuwe locatie van Buurtplein Zuid. Foto: PR

Buurtplein Zuid gaat verhuizen naar Tirol 77

Algemeen

DOETINCHEM - Het zat al lang in de planning en Buurtplein team Zuid kan het nauwelijks afwachten om het nieuwe pand aan Tirol in gebruik te gaan nemen; de verhuisdatum staat gepland op 23 maart. Vanaf 27 maart kunnen inwoners van Doetinchem zuid met hun hulpvragen terecht op Tirol 77.

Waarom deze verhuizing?
De locatie op De Bongerd voldeed qua ruime al lange tijd niet meer aan de behoefte. Daarom is Buurtplein op zoek gegaan naar een ander geschikt pand in de wijk. Omdat het pand voor iedere bewoner toegankelijk moet zijn, bleek niet elk pand geschikt. Na een zoektocht Is Buurtplein terecht gekomen bij de ‘oude schoolwoning’ aan Tirol, waarvan Sité de verhuurder is.

Het pand heeft een grondige verbouwing ondergaan, zodat er straks ook wijkgerichte activiteiten kunnen worden georganiseerd en Buurtplein beter kan bijdragen aan het versterken voor een sociale basis in de wijk. Buurtplein is erg blij met het uiteindelijke resultaat.

Officiële opening op 13 april
Natuurlijk wordt het pand op een feestelijk wijze in gebruik genomen. De opening staat gepland op donderdag 13 april. ‘We zijn nog druk bezig met de invulling van het programma, maar in ieder geval kunnen we alvast melden dat wethouder Steintjes, de aandeelhouder van Buurtplein, heeft toegezegd de officiële opening te willen verrichten’, aldus Buurtplein.

Buurtplein heeft eerder aan de medewerkers én aan de inwoners uit de wijk rondom Tirol gevraagd mee te denken over een naam voor het nieuwe wijkcentrum. De naam voor het nieuwe wijkcentrum zal deze middag ook bekend worden gemaakt. De inwoners uit de wijk zijn welkom om een kijkje te komen nemen tussen 15.00 en 18.00 uur.

Bereikbaarheid
Het wijkcentrum ligt midden in de wijk en is het beste te bereiken met de fiets of lopend. Mocht je toch met de auto komen, dan kan er worden geparkeerd op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen verder weg. In Wehl (Raadhuisplein 1) blijft Buurtplein ongewijzigd aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-12.00 uur.
Bij Buurtplein kun je terecht voor diverse hulpvragen, denk aan huishoudelijke hulp, financiële vragen, opvoedingsvragen, etc. Op de website www.buurtplein.nl vind je alle benodigde informatie, waaronder een aanmeldformulier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant