Stef Woestenenk van Rondomautisme voor de Stadskamer in Doetinchem. Foto: Pauline Redlich
Stef Woestenenk van Rondomautisme voor de Stadskamer in Doetinchem. Foto: Pauline Redlich

Activiteiten Autismeweek in Doetinchem

Algemeen

DOETINCHEM – Van 25 maart tot en met 2 april is het Autismeweek. Ter ere hiervan bieden Rondomautisme en De Stadskamer Doetinchem verschillende activiteiten aan, speciaal voor mensen met (een vermoeden van) autisme, hun ouders, partners, docenten, hulpverleners, kortom; iedereen die te maken heeft met autisme of die er meer over wil weten.

Door Pauline Redlich

Stef Woestenenk, coördinator van De Stadskamer vertelt enthousiast over de komende activiteiten:
“Op maandag 27 maart houdt de Stadswerkplaats aan de Terborgseweg 106 tussen 19.00 en 21.00 uur open huis. Bij deze werkplaats in Doetinchem kun je met verschillende ambities terecht; als hobby, om dingen te leren, et cetera. De Stadswerkplaats biedt ruimte voor het ontdekken en ontplooien van talent. De activiteiten en werkzaamheden zijn geheel vrijwillig en onderverdeeld in zes afdelingen: PC/elektronica, houtwerkplaats, fietsenmakerij, tuinteam/klusteam, assemblage en diversen. Je kunt in opdracht werken, maar je kunt er ook voor kiezen om aan eigen opdrachten te werken; zelfstandig of samen met anderen. Je komt puur voor jezelf en ieder werkt op zijn of haar eigen tempo. Mensen die hier interesse in hebben zijn tijdens deze speciale rustige avondopenstelling van harte welkom om een kijkje te nemen bij de Stadswerkplaats.”
Aanmelden is gewenst via rondomautisme@stadskamer.com

Lezing Stress en emoties
Op donderdag 30 maart geeft Marion Kuipers een lezing over de rol van stress en emoties tijdens een gezellige café-avond, de zogenaamde ‘Kallemandan’ (kalm aan doen) avond in Streeckgenoot Bar, Food & Events, aan de Spinbaan 21a in Doetinchem.
“De muziek staat wat zachter, de gesprekken zijn rustig, maar zeker gezellig!” legt Woestenenk uit. “Marion is gedragsanaliste en zij weet alles over de invloed van stress en emoties op je gedrag. Zeg maar; het gedrag (wat je laat zien) als taal. Het belooft een Interessante avond te worden met veel interactie, en waar je veel kunt leren over je gedrag, wat daar onderligt en wat je eraan kunt doen. Deze avond is voor iedereen die dat aanspreekt. De inloop is vanaf 19.00 uur, het begint om 19.30 uur en de verwachting is dat het om 22.30 uur afgelopen is.”
Wil je erbij zijn? Stuur dan een mailtje naar: rondomautisme@stadskamer.com

Lanceren Promotiefilm
“Tot slot, wil ik graag vertellen dat we een nieuwe promotiefilm hebben,” vertelt Woestenenk blij. “Die duurt maar vijf minuutjes maar geeft een goed beeld van wat we doen en welke activiteiten Rondomautisme aanbiedt. Autisme is de verbindende factor maar we sluiten niemand uit. Want ook als je geen diagnose hebt, maar toch voelt dat je bij ons moet zijn, wees welkom!!”

Scan de code voor de promofilm

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier