Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Onhandige Bestuurder

Dagelijks zien wij auto’s bij de Walmolen vanaf de verkeerde kant de eenrichtingsstraat in rijden. Eerst dachten we nog, die kunnen niet rijden, later begrepen we dat men een verouderd navigatiesysteem volgt. In dat geval ben je de weg zo kwijt.

Zo gaat dat soms ook in de politiek, zijn af en toe net mensen. Er zijn er bij die alleen maar in de achteruitkijkspiegel blijven kijken. Toch is dat beeld lang niet altijd betrouwbaar, ze hebben dode hoeken of vertekenen het beeld.

Sommige ‘bestuurders’ kijken alleen in de linker buitenspiegel, terwijl anderen alleen zien wat er rechts achter verkeerd gaat. Er zijn bestuurders die denken goed te kijken, door de in het midden geplaatste binnenspiegel. Vaak zie je dan alleen maar ruzie makende kinderen op de achterbank, zeker als de rit langer duurt dan gehoopt.

Tot een tijd geleden hadden we vooral mannen aan het stuur, maar tijden veranderen gelukkig en dus is er ook een make up spiegel bijgekomen. Die zit achter de zonneklep en dat is bij dames minder problematisch dan bij mannen. Dames kunnen de zon beter in het water zien schijnen dan de haantjes onder ons.

Er blijven altijd onhandige bestuurders. Een goede vriendin van ons is gek op ‘Old Timers’. Naast haar 24 jaar oudere man heeft ze ook nog een 40 jaar oude Volkswagen kever. Die reed 1 op 3. Toen wij de auto wegbrachten naar de garage ging ze lekker zitten, keek in de make up spiegel en werkte haar lippen bij met de stift uit het tasje op haar schoot. Vervolgens startte zij de motor, trok de chokeknop helemaal uit en hing daar haar tasje aan. De auto werd daarna in de eerste versnelling gezet en na een flinke dot gas werd de handrem er af afgehaald. Geen kwade bedoelingen, gewoon een onhandige bestuurder. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden