Exposities in de Catharinakerk

Doetinchem - In de Catharinakerk zijn deze zomer twee opeenvolgende dubbelexposities te zien. Van 3 t/m 28 juli exposeren schilder Joop Klein Goldewijk en het Beeldhouwerscollectief Doetinchem. De kerk is in juli elke dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur en elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur open.

Joop Klein Goldewijk schildert abstract en kleurrijk. Met soms figura­tieve elementen is het werk vrolijk makend. Hij schildert in principe zonder voorbeeld naar eigen fantasie. Uitgangspunt is dat er iets ontstaat wat er nog niet is en met een abstract en een eigen herkenbare stijl.

Het Beeldhouwerscollectief Doetinchem bestaat uit ruim 30 leden. Ze hebben allemaal één passie en dat is het maken van beelden uit hout. Ze maken beelden uit hout - zowel figuratief als abstract - en laten zich daarbij leiden door de vorm en de structuur van het hout. Ieder beeld krijgt zo zijn eigen vorm en kan dus nooit nagemaakt worden. De werkwijze is geheel ambachtelijk. Aan deze expositie werken de volgende leden mee: Henk van Dalen, Jan Idink, Aad Vrij, Bennie Wittenbroek, Gerrit Hengeveld, Edwin Vredeveldt en Ton Overmars.

Meer berichten