Eesjen Ploeg, Maryan Bömer, Anneke Groot Roessink en Freddie Hooijmaaijer (v.l.n.r.) Foto: Floris Hazemeijer
Eesjen Ploeg, Maryan Bömer, Anneke Groot Roessink en Freddie Hooijmaaijer (v.l.n.r.) Foto: Floris Hazemeijer

Expositie ‘4 Kunstvormen’ in Dorpskerk Hoog-Keppel

Cultuur

HOOG-KEPPEL - Vier kunstzinnige vrouwen: Anneke Groot Roessink, Maryan Bömer, Freddie Hooijmaaijer en Eesjen Ploeg verzorgen op 19 en 20 augustus een prachtige afwisselende expositie. Zij ontvangen je graag tussen 10.30 en 17.00 uur.

Anneke Groot Roessink uit Laag-Keppel begon ongeveer twintig jaar geleden met het schilderen voor kinderen waarna ze flink de smaak te pakken kreeg. Ze schildert meestal met acrylverf; kleurrijk en veelzijdig. Veelal figuratief maar ook abstract.

Maryan Bömer uit Doetinchem maakt sieraden. Ze werkt voornamelijk met zilver maar ook in combinatie met goud, kunststof en natuurlijke producten uit Zuid-Afrika zoals onder andere olifantenleer-en haar en stekelvarkenpen. Haar voorkeur gaat uit naar strakke vormen, zij gaat daarbij haar gevoel achterna. 

Freddie Hooijmaaijer ook uit Doetinchem, maakt al meer dan 25 jaar sieraden. Ze werkt in haar eigen atelier, meestal met zilver, soms gecombineerd met stenen of goud. Verder is ze sinds een paar jaar ook bezig met beeldhouwen in steen en met glas en ijzer.

Eesjen Ploeg combineert schilderwerk en naaldkunst en gebruikt daarbij acrylverf, textiel en natuurlijk materiaal. Zij werkt graag abstract en soms in opdracht. Dan werkt zij met materialen die de opdrachtgever aanlevert. Eesjen woont in Hoog-Keppel en exposeert voor het eerst in haar eigen dorp.

Vrij entree, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Anneke Groot Roessink via internet

www.maryanbomer.exto.nl

www.freijksieraden.nl

www.kynto-kunst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant