Theatermaker Timo van den Heuvel.
Theatermaker Timo van den Heuvel. (Foto: Mark Rutten)

Jaarafsluiting Taalschool: Taal & Theater

Doetinchem - Maandag 2 juli sloten cursisten, docenten en vrijwilligers van de Taalschool van het Graafschap College het schooljaar op feestelijke wijze af. Theatermaker Timo van den Heuvel verzorgde een theatervoorstelling die was afgestemd op het taalniveau en de achtergrond van de cursisten.

Rond 09.45 uur stroomde de gymzaal van de locatie Julianaplein 2 vol met zo'n 150 cursisten van de daglessen in Doetinchem: volwassenen uit landen als Syrië, Eritrea en Irak die het afgelopen schooljaar hard aan hun inburgering hebben gewerkt. Theatermaker Van den Heuvel zette afwisselend muziek, zang, acteren en poppenspel in om de cursisten te vermaken en hen op speelse wijze met de Nederlandse taal te laten oefenen. Met veel participatie van de cursisten liet hij thema's aan bod komen waarmee de cursisten in het dagelijks leven te maken hebben: school, gezondheid, vervoer, eten en drinken en inburgeren. Zijn lied over eenzaamheid en vriendschap ("Samen is beter dan alleen") raakte bij veel toehoorders duidelijk een gevoelige snaar. Met een vrolijk lied dat door alle cursisten uit volle borst werd meegezongen, werd de voorstelling beëindigd.

Opleidingsmanager Taalschool José de Ruyter feliciteerde de cursisten met hun vorderingen in het afgelopen jaar en daarna was er in de kantine en op het schoolplein ruimte voor samen zingen, napraten en een hapje en drankje. Voor de cursisten in Winterswijk is een soortgelijke jaarafsluiting georganiseerd, op dinsdag 3 juli.

Meer berichten