Michaël Bartelds, trainer-coach van BSC Dutch Scorpions. (foto: Roel Kleinpenning)
Michaël Bartelds, trainer-coach van BSC Dutch Scorpions. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

BSC Dutch Scorpions wil stunten

door Hans Hissink

Doetinchem - De Doetinchemse Beach Soccer Club (BSC) Dutch Scorpions voetbalt aankomende zondag om de nationale beker in Schiedam. "We gaan er heen om te winnen," zegt Michaël Bartelds. Daarnaast is er een ander doel dat hij met zijn team die dag wil bereiken.

Beachsoccer is nog steeds een vrij onbekende sport in Nederland. Terwijl het wereldwijd de grootste beachsport is. Er spelen meer mensen beachsoccer dan beachvolleybal. Onbekendheid en de angst voor blessures liggen daar aan ten grondslag. "Terwijl voetballen op zand juist veel minder blessuregevoelig is, het voorkomt juist blessures," legt Michaël Bartelds uit. Hij is trainer coach van BSC Dutch Scorpions.

Aankomende zondag voetballen in Schiedam negen teams om de nationale beker. BSC Dutch Scorpions gaat daar niet voor spek en bonen mee doen. "We gaan erheen om te winnen, maar ook om aandacht te krijgen voor het beachsoccer in het algemeen," vertelt Bartelds. De Doetinchemse selectie bestaat uit een internationaal gezelschap. Naast Berry Powell, die een verleden heeft bij De Graafschap, komen twee internationals uit Senegal over, Hamad Diouf en Bemba Bapiis Ndour.

Er wordt gevoetbald op een veld van 37 bij 28 meter. De teams bestaan uit vijf spelers inclusief de keeper. Aankomende zondag worden er wedstrijden gespeeld van twee keer 12 minuten. Tegenstanders voor BSC Dutch Scorpions zijn BS Nieuwegein en BS Emmer Compascuum. Daarna volgen een eventuele halve finale en finale.
Michaël Bartelds is duidelijk over aankomende zondag. "Ik wil graag meer aandacht voor het beachsoccer in de Achterhoek. De erkenning krijg je doordat je presteert. De beste negen ploegen van het land doen mee. Wanneer we de beker pakken dan krijgen we hopelijk de aandacht die we verdienen."

bscdutchscorpions.nl


 

Meer berichten