Slingeland Ziekenhuis ontvangt Roze lintje voor borstkankerzorg

Doetinchem - Het Roze lintje 2018 is ook dit jaar weer toegekend aan het Slingeland Ziekenhuis. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Ziekenhuizen moeten voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 100 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden en is er gekeken of patiënten voldoende betrokken worden bij de keuze tussen de mogelijkheden voor behandeling.

Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en hunhuisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.

Fusiepartner binnen Santiz,het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft ook het roze lintje ontvangen. 

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Op het gebied van oncologie werkt Slingeland Ziekenhuis, onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum, samen met Rijnstate in Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie Gelderse ziekenhuizen ontvingen donderdag 5 juli alle drie de erkenning van BVN.

De A.R.T.Z.-ziekenhuizen behandelen gezamenlijk per jaar zo'n 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg.  De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor de drieziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek is daarvan een mooi voorbeeld. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis , ervaring en uitkomsten van zorg met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.
 

Meer berichten