Foto: PR

Prima start Zwerfafvalbrigade Gaanderen

Gaanderen - Afgelopen vrijdag ging de Zwerfafvalbrigade in Gaanderen van start. Zo'n tien vrijwilligers gingen in groepjes uiteen om in het centrum van het dorp op te ruimen. Langs de Hoofdstraat en de Rijksweg was heel wat afval te vinden en ook bij het station lagen flesjes, blikjes en ander zwerfafval. Na een uur in touw te zijn geweest zag het centrum er al een stuk schoner uit. Daarna praatte iedereen gezellig na bij lunchroom 't Binnen in Gaanderen.

De Zwerfafvalbrigade in Gaanderen is de derde brigade die in de gemeente Doetinchem tot stand komt door de samenwerking van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Buha (gemeente Doetinchem). Wethouder Steintjes prees de vrijwilligers die in hun eigen tijd een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving. In het vervolg gaat de Zwerfafvalbrigade ook op andere plekken in Gaanderen aan de slag.

Wilt u ook meedoen, neem dan contact op met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via tel. 026-3537444 of d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl.

Kijk voor een overzicht van alle Zwerfafvalbrigades op www.landschapsbeheergelderland.nl.

Meer berichten