Met de komst van nieuwe opleidingsscholen is er ook een wisseling van de wacht in de stuurgroep van Opleiden in School Partnerschap Oost-Gelderland. (v.l.n.r. Toon Geluk (bestuurder LiemersNovum), Ans van Eijndhoven (directeur/bestuurder, Iselinge Hogeschool), Carolien van Riswijk (coördinator oplei
Met de komst van nieuwe opleidingsscholen is er ook een wisseling van de wacht in de stuurgroep van Opleiden in School Partnerschap Oost-Gelderland. (v.l.n.r. Toon Geluk (bestuurder LiemersNovum), Ans van Eijndhoven (directeur/bestuurder, Iselinge Hogeschool), Carolien van Riswijk (coördinator oplei (Foto: PR)

Nieuwe opleidingsscholen voor studenten van Iselinge Hogeschool

Doetinchem - Vanaf aankomend studiejaar (2018-2019) kunnen studenten van Iselinge Hogeschool in Doetinchem op 25 nieuwe opleidingsscholen (waaronder 13 scholenkoppels) werkervaring opdoen. De groei van het aantal studenten op de pabo van Iselinge Hogeschool maakt het noodzakelijk om het aanbod van opleidingsscholen in de regio Oost-Gelderland te vergroten. Voor het derde jaar op rij groeit de Doetinchemse hogeschool met meer dan 12%.

De opleiding tot leraar basisonderwijs vindt voor ruim 40% plaats in de praktijk. Het is daarom van groot belang dat voor dit deel van de opleiding kwalitatief hoogwaardige stageplaatsen beschikbaar zijn. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de opleidingsscholen. Zo moeten ze beschikken over een actueel opleidingsplan, een gecertificeerde schoolopleider en getrainde mentoren. De opleidingsscholen zullen plaats bieden aan een leerteam van minimaal vier studenten. Scholen die te klein zijn om zelfstandig opleidingsschool te zijn, kunnen een scholenkoppel vormen met een andere opleidingsschool.
Een totaal overzicht van alle opleidingsscholen staat op:

iselinge.nl/opleideninschool

Meer berichten