Kleurrijk verzameld

Doetinchem - In de zomertentoonstelling 'Kleurrijk verzameld, alles uit de kast!' worden objecten en kunstwerken uit het depot van Stadsmuseum Doetinchem geëxposeerd.
Vanaf donderdag 12 juli tot en met 9 september komt het Stadsmuseum aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem, met vele nog niet eerder getoonde werken uit haar depot voor de dag. Tijdens deze periode is de entree voor het museum en de tentoonstelling gratis.

Stadsmuseum Doetinchem laat kleurrijke schatten zien die lang in depot staan maar wel degelijk gezien mogen worden. Zij vertellen het verhaal van de stad Doetinchem, haar bewoners en de omgeving. Zo zijn er een kleurrijke portrettetten te bewonderen evenals stillevens en landschappen van kunstenaars als Jansen, Le Roy, Kuilenburg, Storm, Meinen, Knaake, Liesker, Pieck, Stap en Meijerink. Het Stadsmuseum bezit een collectie historische prenten en kaarten van de stad en omgeving, die nu in samenhang te zien is. Ook bedrijven als Misset en Perlstein worden belicht, door hun rol in Doetinchem aan de hand van objecten te vertellen.

Het Stadsmuseum is gevestigd in het Oude Postkantoor aan de Burgemeester van Nispenstraat 2. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

www.stadsmuseumdoetinchem.nl

Meer berichten