Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Paraplu?

Ik behoor tot de trouwe lezers van de rubriek ‘Doetinchem Actueel’ in ons Vizier. De afgelopen weken las ik over de proef met de gratis elektrische stadstrein langs de parkeerplaatsen naar het centrum. Ook zag ik de kop “Check het natuurbrandrisico’ met een kaart van ons land waaruit blijkt dat wij in de gevarenzone wonen. Het was ons ook opgevallen dat het al lang niet meer regende, toch fijn dat dit van officiële zijde wordt bevestigd.

Dat er bij de officiële bekendmakingen na de langdurige droogteperiode een bericht staat over een ‘parapluherziening’ wekt geen verbazing. Ik verwacht het advies een parasol mee nemen in plaats van de paraplu, maar lees dat deze parapluherziening over parkeerplaatsen gaat.

Het was ons ook opgevallen dat het lang niet regende

De burger kan de plannen digitaal raadplegen op de gemeentesite met een gml-viewer. “Dure grap”, dus maak ik gebruik van de mogelijkheid de stukken op papier in te zien in de ‘gemeentewinkel’. Dat blijkt nog een hele klus, ik kan niets vinden en twee baliemedewerksters komen tot de conclusie dat de stukken er niet zijn. Vanwege het ‘technische weer’ zijn er geen collega’s van die afdeling aanwezig. De actieve dames blijven echter zoeken en vinden de stukken uiteindelijk in een afgesloten kast, hulde. Mijn belangstelling gaat uit naar de parkeersituatie in en rond de binnenstad. Er staat o.a. dat veel burgers gratis willen parkeren, maar gratis bestaat natuurlijk niet, iemand moet betalen. Anderen denken aan ‘verevening' wat wil zeggen, goedkoper parkeren, door tijden uit te breiden van 09.00 tot 21.00 uur. Bij conclusies staat o.a. de wens voor extra parkeerplaatsen omgeving ’t Brewinc (met bibliotheek en senioren ontmoetingspunt). Laat de gemeente nu juist daar ruim 35 parkeerplaatsen weghalen t.b.v. de plannen rond de Oude IJssel. Tot 15 augustus kunt u uw mening kenbaar maken voor u straks een kilometer door de regen moet lopen na deze parapluherziening. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden