Senioren daten ook in Doetinchem.
Senioren daten ook in Doetinchem. (Foto: Eigen foto)

Senioren daten, op zoek naar de vonk

Oma gaat flirten tijdens speeddaten voor alleenstaande senioren. "Nu eens niet voor jongeren, maar voor 70+ers", zegt Getty Schepers van een datingbureau.

DOETINCHEM – "Tijdens een speeddate krijg je de kans om op een middag in een gesprek van steeds vijf minuten met tien à twintig andere singles te kijken of er een wederzijdse klik is," legt Getty Schepers, eigenaresse van DatingOost, uit. Op vrijdagmiddag 10 augustus komen alleenstaande senioren vanaf 14 uur in de leeftijdsgroep van 70 tot 80-jarigen tegenover elkaar te zitten voor een speeddate. "Er is veel eenzaamheid onder ouderen en juist in deze tijd dat de kinderen op vakantie zijn en de buren weg zijn, voelen mensen zich nog vaker alleen", weet ervaringsdeskundige Schepers. "Wat is dan niet leuker om aan zoiets mee te doen?"
Volgens Getty Schepers is er veel behoefte aan een leuke partner om weer gezellige dingen mee te doen en samen dat kopje koffie te drinken, eindje fietsen of een mooie wandeling te maken.
"Men wil ook niet altijd terugvallen op de kinderen. Begrijpelijk. Tenslotte moet je zelf de slingers ophangen in het leven, ook al ben je gepensioneerd. Wij zijn een relatiebemiddelingsbureau voor 60+ers, enkel en alleen gericht op senioren in het oosten. We matchen dagelijks mensen in deze leeftijdsgroep en kennen als geen ander de soms verdrietige verhalen achter die altijd lachende opa. Men loopt niet te koop met de eenzaamheid. Wij organiseren ook al ruim 13 jaar uitgaansavonden voor alleenstaanden boven de 40. De laatste maanden hoorden we zo vaak de vraag waarom we niet gingen speeddaten. Maar, we doen al zoveel", lacht de blonde matchmaker. Maar het singlesbloed kruipt waar het niet gaan kan en het datingbureau heeft het toch opgepakt en organiseert daarom in augustus twee speeddate-evenementen in Doetinchem en Lichtenvoorde.
Er is aan alles gedacht. Schepers: "Mensen krijgen een matchkaart waarop ze tijdens het doorschuiven naar het volgende tafeltje kunnen noteren wie ze leuk vinden. Ook liggen er kaarten op ieder tafeltje met daarop vragen als 'waaraan kun jij je ergeren', wat is het mooiste boek dat je hebt gelezen, ben je een romantisch type en waaruit blijkt dat', 'welke vreemde talen spreek je', 'zon, zee of bergen', 'uit wat voor gezin kom je' en 'waar geef je het liefst je geld aan uit'. Op deze manier komt er altijd een soms verrassend antwoord waarop je weer verder kunt borduren. Wanneer er een wederzijdse klik is, een match, dan krijgen de deelnemers na een paar dagen het e-mailadres en/of telefoonnummer van de ander en kunnen ze contact met elkaar opnemen voor verdere afspraakjes. "De mensen hebben sowieso een gezellige middag waar ze andere leuke alleenstaande mensen ontmoeten. En wie weet ontstaat er iets. Het gaat om die klik, maar óók om die vonk. Of je nu 35 bent of 75, niemand wil alleen zijn", stelt de matchmaker.

Voor opgave: info@DatingOost.nl of 0546-492899.

Meer berichten