Tulpenboom
Tulpenboom (Foto: Ria Wiendels)

Beelden en foto's in Orso d'Oro

Wehl - Orso d' Oro in Wehl presenteert een nieuwe expositie met Ria Wiendels (beelden) en Janneke Roelofs (foto's) van 12 augustus (opening om 16.00 uur) tot en met 16 september. De openingstijden zijn ’s zondags van 13.00 tot 17.00 uur.

Ria Wiendels: "Bij een expositie in Galerie 21 kwam ik in contact met Egbert Hermsen, een bronsgieter uit Silvolde en was onder de indruk van zijn prachtige bronzen beelden. Door hem raakte ik gefascineerd in het werken met brons. Het leek mij een geweldig avontuur. Hij bracht mij in contact met Loek Hambeuker en onder zijn begeleiding ben ik begonnen met het maken van bronzen beelden.

Bij het werken met brons (verloren was methode) kun je eindeloos schaven aan het model. Wanneer het eindelijk gegoten wordt is het resultaat altijd verrassend. Temperatuur van het vloeibare brons en het plaatsing van gietkanalen beïnvloeden het resultaat. Wanneer het beeld uiteindelijk uit de mal wordt gehaald begint het afwerken en niet te vergeten het patineren wat een kunst op zich is. Dit maakt dat ieder beeld weer uniek is."

Binnen de fotografie beoefent Janneke Roelofs verschillende disciplines, zoals portret- en architectuurfotografie. Echter bij deze expositie is haar vrij werk te zien, een combinatie van stillevens, verstilling en landschap. “Van huis uit ben ik violist en speel bij het Gelders Orkest. Maar nog eerder dan de viool heb ik de camera opgepakt. Mijn broer fotografeerde al met een oude eenvoudige camera. Die camera heb ik van hem overgenomen en door de simpelheid van het ding leerde ik de essentie van de fotografie spelenderwijs en kreeg ik de wisselwerking tussen diafragma's en sluitertijden onder de knie. Samen met mijn vader leerde ik ook het zelf afdrukken in onze eigen gebouwde donkere kamer op zolder.”

Meer berichten