Esther Ruesen. Foto: Stan Bouman
Esther Ruesen. Foto: Stan Bouman

Esther Ruesen neemt afscheid als directeur van Stichting Stadsmuseum Doetinchem

Algemeen

Doetinchem - Na zes jaar neemt Esther Ruesen afscheid als directeur van Stichting Stadsmuseum Doetinchem en Inspiratiepunt Doetinchem.

Vertrek
“Na zes jaar is het tijd voor een nieuw hoofdstuk”, aldus Ruesen. Zes jaar geleden was de opdracht vanuit het bestuur helder: zorgen voor meer verbinding intern en meer zichtbaar maken van het museum naar buiten toe. Daarnaast het ontwikkelen van een missie en visie voor de komende jaren. “Daar heb ik samen met het bestuur, de medewerkers en de vrijwilligers met veel energie aan gewerkt” vertelt ze.
Ruesen heeft de afgelopen 14 jaar in de cultuursector gewerkt. “Het is tijd om mijn bakens te verzetten. Dat blijf ik, als achterhoekse, natuurlijk graag doen in & voor onze regio” vervolgt Esther.

Het bestuur gaat op zoek naar een goed passende opvolger. “Esther heeft de afgelopen zes jaar grondig gebouwd aan een solide basis en rust gebracht in onze organisatie. Het museum en het inspiratiepunt zijn gemoderniseerd en daarnaast de relaties met andere sectoren in de samenleving en met de gemeente versterkt”.
“Wij zijn Esther daar dankbaar voor en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol binnen de regio” aldus de voorzitter van bestuur Marlies Bolten.

Stichting Stadsmuseum Doetinchem
Tot de stichting behoort de VVV Doetinchem en het Stadsmuseum. Naast wisselexposities, het Inspiratiepunt op de benedenverdieping heeft het Stadsmuseum een vaste collectie aan de hand waarvan de geschiedenis van Doetinchem wordt verteld. Met bijna 80 vrijwilligers vervult de stichting ook een belangrijke maatschappelijke rol in Doetinchem. 

Ruesen vertrekt per 1 april naar de 8RHK ambassadeurs (Regio Achterhoek).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier