Gerard Alderliefste met Ramses. Foto: PR
Gerard Alderliefste met Ramses. Foto: PR

Gerard Alderliefste over zijn vriendschap met Ramses Shaffy

Algemeen

DOETINCHEM –  Op zondag 25 februari brengt Gerard Alderliefste bij Amphion Theater zijn muzikale voorstelling ‘Mijn avonturen met Ramses Shaffy’ rond het gelijknamige boek. Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière. 

De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland.

Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg beleefden en daarmee het ontstaan van een bijzondere vriendschap. In het boek ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Gerard, uitgewerkt ter gelegenheid van Shaffy’s tiende sterfdag op 1 december 2019. Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. 

Hij maakt natuurlijk ook muziek. Er is (samen-)zang, begeleid op piano en/of gitaar, Maria Eldering speelt viool en er is (indien mogelijk) rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was. Bezoekers nemen in een intieme setting plaats op het podium, er is dus geen plaatskeuze mogelijk.


Gerard Alderliefste ‘Mijn avonturen met Ramses Shaffy’ is 25 februari te zien in Amphion Theater in Doetinchem. Kijk voor info en tickets via Amphion.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier