Frieda Fennell.
Frieda Fennell. (Foto: Picasa)

Frieda reisde wereld over en koos daarna voor Doetinchem

Door Melisa Verheijen

Frieda Fennell (34) zegde haar drukke baan op, verkocht haar huis in Den Haag en besloot met haar man de wereld te ontdekken met hun zeilboot. Na twee jaar reizen werd het tijd voor een nieuwe start in Nederland. En wat denk je? Ze kozen voor Doetinchem! Waarom?

DOETINCHEM - "Mijn man Léon en ik woonden in Den Haag. Ik was financial controller en hij international sales manager. We raceten naar ons werk, kwamen laat thuis, deden snel nog even boodschappen, daarna nog een maaltijd klaarmaken en vervolgens op de bank ploffen. In het weekend bezochten we vrienden en we pakten het liefst nog een festival. Het leven vloog voorbij en we hadden behoefte om een tijdje op een andere manier te leven, om op zoek te gaan naar de rust. Onszelf."

"Per zeilboot kun je naar de mooiste plekjes varen. Zodra je op de boot bent, is je hoofd leeg en ben je bezig met het het leven op water. Het mooiste plekje waar we zijn geweest was in Midden-Amerika, een eilandengroep genaamd San Blas. Paradijselijke eilandjes waar een indianenstam leeft die geheel zelfvoorzienend is. Er is geen supermarkt te bekennen, groente en fruit wordt lokaal geteeld en water om te wassen en koken haalden we uit de rivier. Terug naar de basis. Dat geeft een gevoel van vrijheid. Je kijkt op een hele andere manier naar het leven dat we in Nederland hebben."

"Na twee jaar werd het tijd om terug te gaan naar Nederland. We hadden voordat we gingen al onze lijntjes één voor één doorgeknipt, dus we moesten ons leven in Nederland helemaal opnieuw inrichten. We hadden geen baan, geen vaste woonplek.. álle opties waren mogelijk. Ik was ook nog eens zwanger toen we terugkeerden, dus ons leven werd op een andere manier een groot avontuur. Maar ja, waar ga je dan wonen?"

"Na deze life-changing experience, zochten we een woonplaats die aansloot bij onze levensfilosofie. Namelijk een plek waar we iedere dag zouden kunnen genieten; van de rust, de natuur maar toch dichtbij een stad. Doetinchem trok ons direct aan en we wonen nu ruim een jaar met heel veel plezier in het gebied rond Slangenburg. We zien de zon opkomen en horen de koeien loeien. Het is iedere dag een droom hier. Naast de prachtige natuur en omgeving zijn de mensen open en vriendelijk, 'doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg' en ze weten hoe ze van het leven moeten genieten. Net als wij."

Meer berichten