Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Tent

De laatste weken was er veel te doen over een tentenmerk dat is overgenomen door een Doetinchems bedrijf. Ik had nog nooit van het merk gehoord maar dacht aan eigen ervaringen.

Wij waren thuis van de “verkenners’, later bekend als scouting. Wij kampeerden in legertenten, die waren nog zwaarder dan die van de Waard. Toen mijn jongste broer en ik voor het eerst op vakantie naar Duitsland wilden met onze vriendinnen leenden wij zo’n legertent. Onze uitrusting was zeer bescheiden. We zagen op de eerste camping al snel dat de gemiddelde campinggast geen grote butagasfles, oud gascomfort en matrassen bij zich had. Ook zouden wij de enige gasten zijn die op visserskrukjes moesten zitten met het bord nasi goreng van Koenvisser op schoot. Dus zochten wij met ons gehuurde busje en verkennerstent een plekje bij een boerderijtje. We sliepen onder gestikte dekens, althans dat was de bedoeling. Van slapen kwam niet veel, al weet ik niet meer of dat alleen door die dekens kwam.

Die avond hebben wij voor het eerst, en eigenlijk ook voor het laatst prima gegeten dankzij de pan vol vlees van mijn schoonmoeder.

Een jaar later wilden we naar Italië en kochten een bungalowtent. Die was best duur, dat werd dus een jaar sparen om twee weken krom te liggen. Het begrip bungalowtent beloofde uiteraard veel meer dan het was. De enige overeenkomst met een bungalow was dat alles begane grond was. Het opzetten van die tent was nog een hele klus. Er werd veel gelachen door de toegestroomde campinggasten. Ik zie die avond meer als m’n eerste succesvolle optreden voor een groter publiek. Tegen de nacht kon de binnentent/slaapcabine erin. Daar ging onze belangstelling het meest naar uit. Gelukkig was het hooggeëerd publiek toen al naar het eigen onderkomen, al riepen ze veelvuldig ‘Silenzio’, omdat wij na de Italiaanse wijn nogal luidruchtig waren. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden