Vlnr: Rosanne van Groningen, David van Dijk, Bas Jansen, Iva Bakker en Wessel van der Fuhr oefenen in de Tjampstudio in Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Vlnr: Rosanne van Groningen, David van Dijk, Bas Jansen, Iva Bakker en Wessel van der Fuhr oefenen in de Tjampstudio in Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Workshops waar muziek in zit

door Carla van der Meer

Doetinchem - Tijdens het Stadsfeest staat op zondag 2 september tussen 12 en 18 uur het Mark Tennantplantsoen bol van de culturele activiteiten, waaronder diverse workshops. Deze worden verzorgd door Gruitpoort, Amphion, Bibliotheek West-Achterhoek en Muziekschool Oost-Gelderland.

"Met al deze culturele instellingen hebben we leuke activiteiten voor kinderen en jongeren", laat Petra Koekman van Muziekschool Oost-Gelderland weten. "Tussen 13 en 17 uur hebben we verschillende workshops waaraan ze kunnen deelnemen." Petra Hilderink en Simone Ruesink, docenten van de muziekschool, verzorgen workshops voor kinderen tot en met 12 jaar. "De kinderen kunnen de hele middag meedoen met dansjes, liedjes en muziek", vertelt Hilderink. "We hebben instrumenten die door de kinderen makkelijk te bespelen zijn, waaronder kleine slaginstrumenten zodat ze zelf muziek kunnen maken. Gewoonlijk doen we veel met digitale middelen, maar dat is in het park wat lastig. De kinderen maken daarom allemaal zelf live muziek. Voor de peuters hebben we een vaste tijd. Om 15.30 uur is er een half uur 'muziek met peuters' voor kinderen tot 4 jaar." Verder is er een podium waar twee bands optreden. Twee dames van de vocals meidengroep The Vivids worden begeleid door een band. Daarna is er een optreden van de popband Awesome, die ontstaan is uit leerlingen van de muziekschool. Deze band, onder leiding van Raimond Surquin, treedt al een paar jaar op. Leadzangeres van de band is Marlou Kroesen. Ze is ooit begonnen als leerling akoestisch gitaar en ze zingt bij de Ulftse Nachtegalen. Verder treedt ze op met een vriendinnentrio. Ze zingt al vier jaar bij Awesome. "De band Awesome is ontstaan omdat we allemaal muziekles hebben", vertelt Marlou. "We spelen vooral popliedjes van vroeger, zoals Michael Jackson, Bonnie Raitt en Iggy Pop. Raimond kiest vaak de nummers uit, maar we hebben zelf ook inbreng." Marlou is elke dag met muziek bezig. Een groot gedeelte van haar vrije tijd steekt ze in repetities en thuis oefenen. "Binnenkort begin ik met een studie muziektherapie", zegt ze. De jongeren kunnen in het park bij het Jongerencentrum van de Gruitpoort auditie doen voor een plekje in de nieuwste band van Doetinchem JC DTC of boogschieten bij Archery Attack. Schouwburg Amphion presenteert supertalenten uit de regio: Jesse Gerritsen met zijn living statue act en singer songwriter Yara Beeks. Het voorleesteam van bibliotheek West-Achterhoek leest mooie verhalen voor.

De muziekschool houdt verder op zaterdag 8 september van 12 tot 15 uur open huis. De bezoekers kunnen dan muziekinstrumenten uitproberen. "Er zijn dan ook gratis musical workshops en muziek met peuters workshops", zegt Koekman. "Verder zijn er twee kennismakingsworkshops: Singer/songwriter en lichte muziek voor strijkers. Het open huis is in combinatie met Open Monumentendag, die van 10.30 tot 16.30 uur gehouden wordt.

Meer berichten