Elkaar ontmoeten en gezelligheid verbindt statushouders en Doetinchemmers
Elkaar ontmoeten en gezelligheid verbindt statushouders en Doetinchemmers (Foto: Giovanni Tunzi)

Ontmoetingsfeest voor nieuwkomers in stadion De Graafschap

Op zaterdagmiddag 22 september organiseert Present opnieuw een ontmoetingsfeest voor statushouders en hun Nederlandse ‘maatjesgezinnen’ in het kader van hun project Meet&Connect. Een bonte mix van nationaliteiten met als doel ontdekken, verbinden en leren van elkaar door het delen van culturele gewoonten en gebruiken.

Inburgeren is voor nieuwkomers niet altijd eenvoudig en vanzelfsprekend. Het aanknopen van vriendschapsbanden met Nederlanders helpt hen om onze cultuur beter te begrijpen, de taal machtig te worden en zich hier echt thuis te gaan voelen.

Er staat de deelnemers een leuk en gevarieerd programma te wachten: djembé, zang en dans, schilderen en bakken voor de vrouwen; een voetbalclinic voor de mannen, afgesloten door een voetbalshow. Voor de kinderen zijn er sport- en spelactiviteiten en voor de allerkleinsten is er oppas. Het feest wordt afgesloten met een heerlijke halal-maaltijd. Centraal staan ontmoeting, informeel contact en gezelligheid.

Het feest vindt plaats in het gastvrije Graafschap Stadion, van 14.30-18.30 uur, en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Graafschp-Coöperatiefonds, de gemeente Doetinchem en het Oranjefonds. Wethouder Jorik Huizinga is bij aanvang aanwezig en zal de deelnemers kort toespreken en burgemeester Mark Boumans mengt zich onder de aanwezigen tijdens de maaltijd.

Uitnodiging
Alle Doetinchemmers die op wat voor wijze dan ook contact hebben met nieuwkomers, ook al is men niet verbonden aan het project Meet&Connect, zijn van harte welkom om dit ontmoetingsfeest bij te wonen!
Aanmelden is noodzakelijk en kan via carlijnwiltink@presentdoetinchem.nl.

Bij het ‘Meet & Connect’-project van Present worden gezinnen van statushouders gekoppeld aan Nederlandse gezinnen. Het doel is bouwen aan nieuwe vriendschappen door samen leuke dingen te doen, bij elkaar op bezoek te gaan en elkaar een handje te helpen indien nodig. Het is voor beiden een verrijkende ervaring en het helpt de statushouders om de Nederlandse cultuur beter te begrijpen en de weg te vinden in onze samenleving.

Heeft u, alleen of met uw gezin, ook interesse om maatje te worden van een ‘nieuwe Doetinchemmer’, meldt u dan aan bij Present Doetinchem. (www.presentdoetinchem.nl)

Meer berichten