Logo Doetinchem op de Planken
Logo Doetinchem op de Planken (Foto: DodP)

Nieuw festival in de Doetinchemse binnenstad: Doetinchem op de Planken!

Doetinhem - Zondag 23 september vindt er een nieuw festival plaats in de binnenstad van Doetinchem.

DOETINCHEM OP DE PLANKEN! Een festival met uiteenlopende muziekgenres van lokale artiesten. Met drie muzikale routes en 9 verschillende artiesten is het niet zomaar een festival. Bezoekers krijgen namelijk de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal verrassende locaties in de Doetinchemse binnenstad om vervolgens aan het eind van de middag met alle 9 artiesten knallend af te sluiten in hét culturele centrum van Doetinchem: het Amphion theater.

Doetinchem op de Planken moet voor een echt huiskamergevoel gaan zorgen bij de bezoekers. “We willen een sfeer creëren waarbij mensen het gevoel hebben dat de artiesten bij hen in de huiskamer spelen. Knus, intiem en verrassend, aldus Peter Timmers, een van de vier organisatoren van het nieuwe festival. Samen met Jeff Nijland, Maud van Sonsbeek en Stef Bosgoed organiseert hij Doetinchem op de Planken. Met dit kwartet is er een goede mix van bestuurlijke ervaring en kennis van evenementen en horeca. “Een mooi, jong team met verfrissende ideeën”, aldus Timmers.

Doetinchem op de Planken biedt een podium voor jonge talenten uit de regio aangevuld met bewezen lokale toppers. “Maar de artiesten spelen wel volgens het ‘plankenprincipe: Lokale helden in een huiskamersfeer”, aldus Timmers. Van Klassiek tot Singer/songwriter, van Rock tot Nederlandstalig, van Soul tot Fingerstyle-gitaar.

Het bijzondere van dit nieuwe festival is dat bezoekers niet op één plek blijven hangen. Door het introduceren van 3 muzikale routes komen de bezoekers op plekken waar ze misschien normaal niet zo snel komen. “We hebben bewust gekozen voor diversiteit van de locaties”, geeft Timmers aan. Op elke route is er een café, een restaurant en een culturele locatie. “Op deze manier bieden we ondernemers ook een podium om hun bedrijf bij een ander publiek bekend te maken. Dat is precies waar Doetinchem op de Planken voor staat: mensen met elkaar verbinden!”

Het muzikale evenement zal bij een groot deel van de Doetinchemse inwoners al wel een beetje bekend zijn. “We zijn een aantal weken geleden begonnen met het verspreiden van planken met ons logo door heel Doetinchem. Echt gaaf om te zien dat mensen het idee hebben dat er iets nieuws gaat gebeuren in de stad”, aldus Timmers.

Welke artiesten in welke huiskamer gaan spelen, dat houdt de organisatie nog even geheim.

“De komende dagen gaan we de eerste artiesten bekend maken. Maar dat het artiesten van de bovenste plank zijn, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen”.

-----------------------------------------------------------------------------------

Aanvullende informatie Doetinchem op de Planken:

Tickets voor het evenement zijn gratis en kunnen op zondag 23 september om 13:00 uur worden verkregen op het Simonsplein in ‘het huisje van planken’. Voor de eindshow in de kleine zaal van Amphion wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd. Deze zijn eveneens te koop op het Simonsplein.

Op de website www.doetinchemopdeplanken.nl is meer informatie te vinden over het festival, met onder andere de uitgewerkte routes en achtergrondinformatie over de artiesten.

Programma 23 september:

Locatie: Simonsplein, Doetinchem.

13.00 uur: Tickets verkrijgbaar voor een van drie muzikale routes.

13.30 uur - 16.00 uur: Artiesten spelen 3 x een half uur Doetinchem op de Planken.

16.15: Eindshow in de kleine zaal van theater Amphion met alle artiesten.

Meer berichten