Demonstratie van Studio In Dans Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Demonstratie van Studio In Dans Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Uitkijken naar 34e 'reünie'

Het zit er weer op. Het Stadsfeest in Doetinchem zorgde zoals altijd voor een overvol centrum. Een goede programmering lag daar aan ten grondslag, het mooie weer deed de rest.

DOETINCHEM - Het Stadsfeest begon vorige week donderdagavond met de Dancetour en eindigde afgelopen zondagavond met het traditionele vuurwerk. Dat en alles wat daar tussenin gebeurde zorgden afgelopen weekeinde voor een sfeervol, gezellig en bomvol centrum in Doetinchem.

De Dancetour kondigde het al aan, het wordt druk in Doetinchem tijdens het Stadsfeest. Uit alle hoeken en gaten trok de jeugd uit Doetinchem en omstreken richting de D-toren om gezamenlijk het Stadsfeest te openen.
De verplaatsing van de Dancetour naar de D-toren zorgde ervoor dat er iets nieuws geprobeerd kon worden op het Simonsplein. Daar vond op dezelfde donderdagavond, voor de eerste keer, een klassieke avond plaats. Op vrijdag en zaterdag waren door het hele centrum verschillende bands en dj's te zien. De zondag werd ingeluid met de inmiddels traditionele en wederom druk bezochte, universele kerkdienst op het Simonsplein.

Zondagmiddag gingen liefhebbers de uitdaging aan om Stadskoning te worden tijdens het koningschieten in het Mark Tennantplantsoen.
De afsluiting van het 33e Stadsfeest bestond uiteraard uit een spetterend vuurwerk. Deze keer niet afgestoken vanaf De Bleek, maar net als tijdens het theaterfestival vanaf het dak van het gemeentehuis.

De meeste bezoekers van het Stadsfeest waren tevreden, af en toe was er een kritische klank. Doetinchem en omstreken kijken alweer uit naar de volgende editie van het Stadsfeest. Ook dan zal het centrum van de stad weer volstromen voor de 34e 'reünie'.

Meer berichten