Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Favoriete locatie

Afgelopen week werd er in de gemeenteraad gesproken over het Slingeland Ziekenhuis. Er dreigt vertraging van de bouw. De Raad van State kan roet in het eten gooien aangezien er een mooie boerderij staat die over het hoofd was gezien.

Er gebeurt nu wat iedereen had kunnen bedenken. De bouw zal vertraging oplopen, maar misschien biedt dat ook wel kansen. In 2012 bleek het Wedeo terrein immers de gedroomde plek van het ziekenhuis. Die plek voldeed ook aan de ladder voor duurzame verstedelijking. Twee jaar later bleken de argumenten vóór die plek een obstakel te vormen. De wegen en naastgelegen treinstation waren toen over het hoofd gezien.

Ik heb geen voorkeur maar denk dat het ziekenhuis op hun eerste favoriete plek al geopend had kunnen zijn. Het zou zo maar eens miljoenen kunnen schelen. Je moet immers veel fantasie hebben te denken dat de ineens ‘monumentale’ boerderij dezelfde allure blijft houden als er een ziekenhuis omheen komt te staan. Welke kansen biedt die vertraging? Het kan zo maar zijn dat er weer een andere favoriete plek wordt gevonden. Wij wilden ooit bouwen op een door ons gekozen perceel in Gaanderen. Wij kregen echter net na de verkoop van ons huis bericht van de gemeente dat de percelen verloot zouden worden en niet verkocht op basis van aanvraagdatum. Blijkbaar is dat ‘verloten’ toen verkeerd begrepen door veel mensen, want ineens bleek er zoveel belangstelling, dat wij buiten de boot vielen. Jammer, maar nieuwe rondes nieuwe kansen. Wij hebben tijdens die zoektocht twee jaar in de gezelligste straat van Gaanderen gewoond; de Witstraat. Prachtige oude huisjes Amsterdamse stijl. Wat klein misschien maar de geweldige mensen die daar woonden maakten alles goed. Jammer dat die mensen en huizen ook weg moesten. Het bleek voor ons de perfecte plek op zoek naar een favoriete locatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden