Manon Zwakenberg: "Tijdens de Nationale Sportweek krijgen de sportverenigingen een podium." (foto: Roel Kleinpenning)
Manon Zwakenberg: "Tijdens de Nationale Sportweek krijgen de sportverenigingen een podium." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Aftrap van Nationale Sportweek

door Hans Hissink

Doetinchem - Van 15 tot en met 23 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Sport en bewegen staan dan in het middelpunt van de belangstelling. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen en de sportverenigingen staan centraal. "Iedereen kan die week ervaren hoe leuk sporten kan zijn."

De Nationale Sportweek is een jaarlijks terugkerend evenement. In Doetinchem dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door Sportservice Doetinchem. Deze organisatie voert het sportbeleid uit voor de gemeente Doetinchem. "Tijdens de Nationale Sportweek krijgen de sportverenigingen een podium, zodat zij kunnen laten zien wat zij te bieden hebben," vertelt Manon Zwakenberg, verenigingsconsulent bij Sportservice Doetinchem.

Zaterdag 15 september zijn op het Marktplein, in de Hamburgerstraat en op het Simonsplein bijna 40 sportaanbieders uit de gemeente Doetinchem te vinden. Tevens worden er op een podium op het Simonsplein diverse optredens gegeven door verschillende sportaanbieders. "Een ideale gelegenheid om kennis te maken met verschillende sporten. Bezoekers kunnen mee doen aan allerlei activiteiten die door de verschillende verenigingen worden aangeboden. Het zijn vooral de kinderen die enthousiast meedoen, maar je ziet ook dat bij de ouders en voorbijgangers de interesse wordt gewekt. Wie kennis wil maken met bijvoorbeeld scouting, roeien, turnen of atletiek is welkom om zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur vrijblijvend langs te komen en mee te doen."

Aankomende periode zijn er meer activiteiten te beleven in het kader van de Nationale Sportweek. Dinsdag 18 september is bijvoorbeeld de Dag van de Beweegmakelaar. Deze dag vindt plaats van 9.00 tot 13.00 uur op de markt in Doetinchem. Mensen krijgen de mogelijkheid om vrijblijvend in gesprek te gaan met de beweegmakelaar van Sportservice Doetinchem. De beweegmakelaar helpt mensen bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij zijn/haar wensen en mogelijkheden. Of iemand nu 30 of 80 jaar is, een chronische ziekte heeft of revalideert.

Op zondag 23 september openen de verenigingen op Sportpark de Bezelhorst hun deuren en is iedereen tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom om kennis te maken met atletiek, rugby, voetbal en tennis. Daarnaast vindt op die dag de eerste editie van het Wandel Festival Doetinchem plaats. Vanaf 10.00 uur kan er vanaf ARGO Atletiek een afstand gewandeld worden van 3, 5 of 10 kilometer.

Manon Zwakenberg legt uit waarom zij mensen aanraadt om zaterdag naar de opening van de Nationale Sportweek te komen. "Het is een unieke kans om 40 verschillende sporten op één plek en op één moment in de binnenstad bij elkaar te vinden."

www.doetinchemsport.nl

Meer berichten