Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Ben Beijer bekijkt 't anders: Knapenkoor

Regelmatig krijg ook ik, mails of opmerkingen over mijn columns, prima de luxe. Van tijd tot tijd wordt ik zelfs aangesproken over een artikel in “Het Vizier” zoals veel mensen onze veelgelezen weekkrant noemen. Zelden waren het er zoveel als op een klein artikel afgelopen week onder de rubriek ‘VIZIER OP DTC’.

Ik had mijn Doetinchems Vizier nog niet gezien of de eerste telefoontjes en mails kwamen al binnen. “Hoe kunnen jullie nou schrijven dat er in Doetinchem geen mannenkoor is en dat Doetinchemse mannen daarom een kijkje kunnen nemen bij een koor in Zelhem, om deel te nemen aan hun kerstconcert?", vroeg een ras-Doetinchemmer.

Ik was mij van geen kwaad bewust, maar las ’s avonds inderdaad de tekst van het Zelhems mannenkoor, die ik overigens het allerbeste wens. Toen Mooi Koor Man uit Doetinchem woensdagavond voor maar liefst het derde concert deze maand klaar stond had een van onze oudste zangvrienden, een opmerking die tekenend is voor de humor binnen het ‘mooie mannenkoor’. Hij is net 80, maar zeer jong van geest en zei: "Ach mensen, trek het je niet aan dat men in Zelhem denkt dat wij geen mannenkoor zijn. Ze zien al die jonge zangers die er de laatste jaren bij zijn gekomen en mij en denken daardoor misschien dat we een knapenkoor zijn." Leuker compliment kunnen we toch niet krijgen.

Na het mooie succes van het Gaanderens Mannenkoor dat afgelopen zaterdag een concert gaf met liefst negen gastzangers die gemerkt hebben dat zingen plezier voor alle leeftijden is, gunnen we Zelhem ook het beste. Bij het mannenkoor uit Doetinchem met eigen begeleidingsband is altijd plaats voor meer 'knapen’ die bij die vriendenclub willen horen. De mannen gaan al weer inzingen voor het eigen kerstconcert op zondagmiddag 23 december in 't Brewinc. Vrede op aarde dus, en goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden