De spelers van Zadelpijn en ander damesleed
De spelers van Zadelpijn en ander damesleed (Foto: Theatergroep Niweto)

Voorstelling "Zadelpijn en ander damesleed" van Niweto

Nieuw Wehl - Theatergroep Niweto speelt op 9, 10, 11, 14 en 16 november het hilarische stuk Zadelpijn en ander damesleed.

In dit toneelstuk met veel zang hijsen zes vrouwen zich in oncharmante fietsbroekjes voor hun jaarlijkse fietsvakantie in Frankrijk: Tour de Tîtes. Tijdens het bedwingen van de berg Les Tîtes de Sancerre komt de vriendschap van deze vrouwen flink onder druk te staan. Overspel, ziekte en verdriet komen om de hoek kijken. Al zingend en met humor proberen de vrouwen deze ongemakken de baas te blijven, zo goed en zo kwaad als het gaat. Een herkenbare, ontroerende en hilarische tragikomedie over vriendschap. Ook leuk voor mannen!

Niweto speelt dit stuk op de volgende momenten:

vrijdag 9 november 20 u in het KBC in Wehl

zaterdag 10 november 20 u in het KBC in Wehl

zondag 11 november 14 u in het KBC in Wehl

woensdag 14 november 20 u in de Gruitpoort Doetinchem

vrijdag 16 november 20 u in de Gruitpoort Doetinchem (uitverkocht)

Kaarten voor de voorstellingen in Wehl kunt u bestellen op www.niweto.nl en bij Warenhuis Jansen in Wehl. Kaarten voor de voorstelling op 14 november in de Gruitpoort bestelt u op www.gruitpoort.nl.

Na het verschijnen van het boek ‘Zadelpijn en ander damesleed’ in 2003 en de verfilming in 2007 (met o.a. Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat) heeft het gelijknamige theaterstuk vanaf 2011 volle zalen getrokken. Een prachtig toneelstuk, waarin vrouwen de hoofdrol spelen, maar dat niet alleen geschikt is voor vrouwelijk publiek. Niweto wilde sindsdien erg graag een kans krijgen om dit stuk te spelen en dit jaar is dat eindelijk gelukt.

Met regisseur Sanne Huiskamp is Niweto aan de slag gegaan om een eigen invulling van het stuk maken. De belangstelling is groot, de voorstelling op vrijdag 16 november is uitverkocht, voor de andere uitvoeringen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Meer berichten