Tien nieuwe kinderkamers en blije gezinnen

Doetinchem - Een paar groepen jongeren, een gezin, een aantal flex-vrijwilligers van Present en tieners van een Wegwijzer-zomerkamp hebben de afgelopen maanden tien Doetinchemse kinderkamers een metamorfose gegeven. De kinderen van deze gezinnen hebben hierdoor nu een plek waar ze zich kunnen terugtrekken, spelen of huiswerk maken. De kamers werden opgeknapt in het kader van het project ‘Leefbaar Thuis’ van Present.

‘Leefbaar thuis’ is een landelijk project. In heel Nederland wil Present vierhonderd kinderkamers opknappen. Het doel van dit project is om te zorgen voor een fijne opgeruimde thuissituatie voor arme kinderen en hun ouders, waardoor ze makkelijker vriendjes en vriendinnetjes bij hen thuis uitnodigen. Het project wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De projecten in Doetinchem konden worden uitgevoerd door samenwerking met het buurtteam Centrum/Noord, buurtteam Overstegen, Iriszorg, Zozijn, Discount Woningtextiel BV, Schildersbedrijf Wim Radstake, De Wit Schilder en Gamma. Ook de kinderen zelf en hun ouders hielpen mee bij het opknappen van de kamers.

Lijkt het jou ook leuk om samen met een groep vrienden, familie of collega’s een maatschappelijk betrokken project uit te voeren en op die manier een kind blij te maken met een mooie kamer, neem dan contact op met Josefien Nahuis van Present Doetinchem, josefiennahuis@presentdoetinchem.nl of kijk op www.presentdoetinchem.nl.

Meer berichten