Cemil Yilmaz
Cemil Yilmaz (Foto: foto eigendom van Cemil Yilmaz)

Divercity Doetinchem

Doetinchem - Vrijdag 19 oktober wordt het event Divercity Doetinchem georganiseerd in de Gruitpoort. Het event is speciaal bedoeld voor jongeren en jong volwassenen met een migrantenafkomst. Lopen zij aan tegen obstakels in het onderwijs en werk als te laag schooladvies, stage- en arbeidsdiscriminatie? De avond gaat ook over gelijke kansen en successen.

De host van deze avond is Cemil Yilmaz, bekend van radio tv, de Haagse politiek en expert op dit onderwerp. Hij zal de discussie leiden met het panel en publiek.

In het panel zitten ervaringsexperts waaronder Muhammed Al-Tamimi. Muhammed is arts en doet in het VU Medisch Centrum onderzoek naar gender chirurgie. Hij is op zijn zesde met zijn familie gevlucht uit Irak vanwege de politieke situatie.Naast zijn studie gaf Muhammed op basisscholen les over seksuele en relationele vorming, en was hij zorgambassadeur voor migranten. Tevens heeft hij meegewerkt aan een informatieboek voor lhbt-vluchtelingen. Voor zijn inzet werd Muhammed in 2016 beloond met een ECHO-award, een prijs voor een excellent talent met een niet-westerse of vluchtelingenachtergrond.

“Ik ben altijd bezig mezelf door ontwikkelen. Dat wil ik de kinderen in Nederland ook meegeven, durf jezelf te ontwikkelen in wat jij wilt. Hecht niet te veel waarde aan hoe ‘experts’ je beoordelen. Als ik had geluisterd naar de mensen die toen ik op het vmbo zat zeiden ‘Dokter? Zet dat meer uit je hoofd’ dan weet ik niet waar ik was terecht gekomen. In elk geval niet hier. Het kan een moeilijk traject zijn en het lijkt zonder einde. “Maar geef nooit op totdat je je doel hebt bereikt, ook niet bij tegenslagen.”

In het panel zitten ook Haci Tekinerdogan maatschappelijke geëngageerde verhalenvertelleren docent Graafschapcollege, Mikel Kleinpenning wijkagent centrum en Muhterem Kose ondernemer Intervat.

De avond wordt bijgewoond door burgemeester Mark Boumans.

Stip aan de horizon is dat onderwijs, werk, politiek, media en cultuur een afspiegeling zijn van de Doetinchemse samenleving.

De opbrengst van deze avond zal meegenomen worden als input voor de diversiteitsagenda van de gemeenteraad.

De discussie wordt afgewisseld met muziek van dj Killah.

De zaal gaat open vanaf 19.30 uur. Het programma start vanaf 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De entree is vrij. Hapjes worden gratis verzorgd door Fazil Sahin Oriëntaalse Delicatessen.

Adres: Gruitpoort Hofstraat 2.

Aansluitend op het event toont de Gruitpoort de film BlackKkansman van Spike Lee.

Meer berichten