Foto: PR

Halloween lampion optocht

Doetinchem - Vrijdag avond 26 oktober zijn de winkels tot 21.00 uur geopend. Het winkelend publiek zal deze avond in een bloedstollende stad aankopen kunnen doen en genieten van de halloweensfeer in winkels en restaurants.
Vele etalages zijn omgetoverd in Halloween-sferen en geven de stad een grillige oktober sfeer.
Het winkelend publiek trok vorig jaar ook verkleed in Halloween-style de stad in en ook dit jaar is iedereen ook weer van harte welkom in HALLOWEEN kledij.

Vanaf 18.00 uur vinden er diverse activiteiten plaats in de Bibliotheek in het kader van Halloween. Vanaf 19.30 uur zal er een lampion optocht door het centrum gaan( vertrek vanaf de Bibliotheek West Achterhoek aan de IJsselkade). U kunt zich hiervoor nog gratis opgeven via de Bibliotheek West Achterhoek. Voor meer informatie zie ook www.bibliotheekwestachterhoek.nl.

Voorafgaand de lampionoptocht zal de stadsbeiaardier Roel Smit de sfeer omtoveren. De zevenenveertig klokken van de Doetinchemse Catharinatoren doen mee met de viering van Halloween. Spooky en een beetje dreigend wordt het daar. Smit bereikt dit door Halloween-afbeeldingen op zijn lessenaar te plaatsen, de sfeer van die afbeeldingen in zich op te nemen en die om te zetten in carillonmuziek. Wat je dan te horen krijgt is uniek en klinkt slechts één keer per jaar in Doetinchem: met Halloween!

Verder zullen een aantal Zombies de stad intrekken en wordt u tijdens het winkelen verrast door ze.

Meer berichten