Expositie bij Den Ooiman

DOETINCHEM - Op de afdeling psychogeriatrie van Den Ooiman in Doetinchem zijn tot medio december schilderijen te zien die raken aan de herinneringen van de dementerende bewoners. Men probeert met deze bijzondere kunstwerken deze mensen te bereiken om samen in gesprek te kunnen komen. Vrijwilligster Sjoerdje Koster organiseert samen met schilder Rieke Hoekstra regelmatig een rondgang door de expositie met een groepje bewoners. Familie en vrienden worden ook in de gelegenheid gesteld om een rondgang te maken met hun bewoner. De schilderijen blijkenherinneringen op te roepen. Bewoners beleven er veel plezier aan.
Rieke Hoekstra woont in Doetinchem. "Ik heb schilderijen uitgezocht, die heel dichtbij mogelijke herinneringen staan. Bijvoorbeeld jaargetijde-landschappen, huisdieren, vogels in de tuin. Het is heerlijk om te zien, dat het iets losmaakt bij de mensen. Uitgangspunt van de expositie is, dat het niet gaat om wat je ziet, maar om hoe je ernaar kijkt."


Structuren

Rieke Hoekstra volgde in Amsterdam een opleiding tot docent handvaardigheid. Zij tekent en schildert sinds 2003. Ze werkt voornamelijk met acrylverf, maar combineert dit graag met gouache, ecoline, pastel. In haar schilderstukken verwerkt ze vaak materialen, zoals: zand, steentjes en karton.Structuren zijn kenmerkend voor haar werk. Met materialen geeft ze dezeextra accent. Haar onderwerpen zijn divers. Meestal zijn het weerspiegelingen van bijzondere ervaringen in haar leven. Rieke exposeerde eerder in Ontmoetingscentrum De Wingerd, de Driekoningen kapel, het Senioren ontmoetingspunt in 't Brewinc en in het Slingelandziekenhuis. Ze nam deel aan Kunst en Kunstig in Zeddam. Zij exposeerde ook in verpleeghuis De Liemerije in Zevenaar.Op www.riekehoekstra.jouwweb.nlstaan al haar kunstwerken.

Wie deze bijzondere expositie wil bezoeken, wordt aangeraden contact op te nemen met Den Ooiman, Groot Hagen 6 in Doetinchem, tel. 0900-8856.
 

Meer berichten