Deelnemers druk aan het werk op de Natuurwerkdag bij Buur maakt Natuur
Deelnemers druk aan het werk op de Natuurwerkdag bij Buur maakt Natuur (Foto: Wilber Thus)

Zeer geslaagde natuurwerkdag 2018 bij Buur maakt Natuur

Wehl/Gaanderen - Ook dit jaar deed de Stichting Buur maakt Natuur weer mee aan de Nationale Natuurwerkdag, op zaterdag 3 november. Op twee terreinen werd samen door 23 enthousiaste natuurliefhebbers een ochtend lang onderhoud gepleegd, namelijk op ’t Knapperslag in de Wehlse Broeklanden en op De Watertap, het nieuwe rivierduingebied in Gaanderen.

Op ’t Knapperslag werd een pad door een bosstrook aangelegd, uitgestoken boompjes werden herplant en maaisel werd afgevoerd om het grasland te verschralen. Op De Watertap werd Amerikaanse vogelkers, een snelgroeiende exoot, verwijderd om een natuurlijk rivierduinbos te creëren. Beide groepen hebben hard gewerkt zodat beide terreinen er weer netjes bij liggen. De sfeer was uitstekend en de zelfgebakken koek en huisgemaakte snert smaakten voortreffelijk.

De stichting Buur maakt Natuur ontwikkelt nieuwe natuur in de gemeente Doetinchem. Op de locatie ’t Knapperslag in de Wehlse Broeklanden wordt een voormalige maïsakker in een afwisselend natuurterrein veranderd, en op De Watertap in Gaanderen wordt een oud rivierduinlandschap in ere hersteld.

U kunt helpen door vierkante meters grond te kopen, maar u kunt ook actief meedoen door samen met anderen onderhoud te plegen op een van de terreinen of door het bestuur te versterken.

Voor meer informatie zie: www.buurmaaktnatuur.nl.

Meer berichten