Foto: Gerreke van den Bosch
Ben Beijer bekijkt 't anders

Stofzuigen

Wij hebben twee dochters met partners, die ook thuis van aanpakken weten.

Onze jongste woont in de Randstad. We bellen dus even wanneer we aankomen, omdat haar partner altijd wat te klussen heeft in huis. Bij onze oudste die op tien autominuten afstand woont, bellen we ook, maar dan naast de voordeur en dus zien we haar partner ook wel stofzuigen.

Toen onze dochters opgroeiden kwam het feminisme op. Ik was niet gek op tuinbroeken, maar dat bleek ook niet nodig om achter de vrouwenemancipatie te staan. Het is van alle tijden dat vrouwen thuis de broek aan hebben, maar vanaf toen wilden ze dat ook buiten. Mijn tip aan hen was, dat mannen eerder genegen zijn stappen te zetten bij hotpants dan tuinbroeken.

Uiteraard leerde ik onze dochters om nooit afhankelijk van een man te worden. Blijf werken voor je eigen ontwikkeling en die van jullie kinderen, dat kan prima als de heer des huizes thuis meewerkt. Aangezien mijn Anke dat advies niet nodig had zonder bezit van de gehate tuinbroek, was het een van mijn taken om te stofzuigen. Deze week ging dat helemaal mis. Ik was bijna klaar toen de zuiger het af liet weten. Bij het openen van de klep bleek de zak losgeraakt en kwam onze slaapkamer net als de motor onder het verzamelde stof te zitten. Er moest een nieuwe machine komen. Anke wilde absoluut een ‘zakloze’ stofzuiger, dus dat werd googelen voor de beste keus. Mijn advies om er toch een met stofzak te kopen werd genegeerd. Eenmaal in de winkel mocht ik meelopen langs een onafzienbare rij nieuwerwetse zuigers. Tot een aardige verkoopster met haar in gesprek kwam, en ik even later een grote doos met stofzuiger en zakken naar huis mocht dragen, aangezien het domme werk ook een van mijn taken is. Goed gaon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden