…. , Gemma Vels en Maarten van Schoorl Kiss tribute in 22/24 Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
…. , Gemma Vels en Maarten van Schoorl Kiss tribute in 22/24 Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Glam Rock LIVE! in Doetinchem

door Hans Hissink

Doetinchem - Veel mensen denken dat Club 22-24 vooral een danceclub voor jongeren is. Wie vrijdagavond 9 november Glam Rock LIVE! bezoekt, zal daar anders over gaan denken. "Het is de ideale locatie voor een dergelijk rockevenement."

De rockavond kwam ter sprake tijdens een ontmoeting tussen Gemma Vels en Pascal van der Beek, eigenaar van Club 22-24. "Een Glam Rock avond ben ik nog niet tegen gekomen in de omgeving. Hoe mooi is het om tributebands van KISS en The Sweet op één avond te beleven," vertelt Vels. Van der Beek was direct enthousiast. "Ik wilde wel iets met rock. Maar alleen wanneer Gemma de kar wilde trekken wat organisatie betreft."

En zo ontstond het idee om een Glam Rock avond te organiseren. Kissterious en Ballroom Blitz, de tributebands van respectievelijk KISS en The Sweet, treden beiden op in Club 22-24. Kissterious is ontstaan vanuit de rockcoverband Huphter. Echter hadden zij niet de ambitie om zich als een tributeband te blijven presenteren. Eén van de bandleden heeft een jaar meegespeeld bij een andere KISS tributeband. Hij was ook degene die met drie nieuwe bandleden verantwoordelijk was voor de wederopstanding van Kissterious.

Spectaculair

Maarten van Schoorl, eigenaar van gitaarschool Progression in Doetinchem en gitarist bij Huphter is The Spaceman bij Kissterious. Hij kijkt uit naar het optreden. "De mannen van KISS zijn mijn jeugdidolen. Fantastisch om dan tijdens een thuiswedstrijd in Doetinchem een spectaculair optreden te mogen doen met de acts die KISS ook op het podium laten zien, inclusief de flamejets."

Organisator Gemma Vels verheugd zich op de Glam Rock avond. "Ik ben helemaal in de wolken. De locatie is glamour en de bands zijn glamour. Er komen zelfs bezoekers verkleed als KISS. Met replica's van de echte pakken, plateauzolen en de schminck staat Kissterious op het podium."

Ballroom Blitz is de tweede band die optreedt tijdens de Glam Rock avond. Het is een tributeband van The Sweet. Een echte glamourband uit de jaren '70 met 'bekende hits als 'Love Is Like Oxygen' en 'Ballroom Blitz'. De uit Duitsland afkomstige band staat hoog aangeschreven. Dat blijkt wel uit de uitnodiging die zij uit Australië hebben gehad om daar op te komen treden.
Pascal van der Beek bestiert al 9 jaar Club 22-24. "Ik heb bijna alles meegemaakt, maar nog geen evenement als Glam Rock LIVE! in huis gehad. In de toekomst wil ik graag twee keer per jaar een rock evenement gaan organiseren. Dat trekt toch weer een ander publiek naar 22-24."
Glam Rock LIVE! is vrijdagavond 9 november van 20.30 tot 2.00 uur bij Club 22-24, Grutstraat 22-24 in Doetinchem. Tickets zijn online te bestellen voor 10 euro. Aan de deur kosten de tickets 15 euro.

www.22-24.com en www.kissterious.com

Meer berichten