Binnenkijken bij Flox.
Binnenkijken bij Flox. (Foto: PR)

CvJO Doetinchem wordt Flox Ondernemerscentrum

Doetinchem - Het Centrum voor Jong Ondernemerschap (CvJO) in Doetinchem ondergaat momenteel een metamorfose. Wat zo'n zes jaar geleden begon als broedplaats voor startende ondernemers, krijgt nu een nieuwe en bredere opzet. Flox Ondernemershuis wordt een thuis voor zp'ers (zelfstandig professionals) en starters. Flox speelt hiermee in op een groeiende behoefte. Vorige week meldde het NOS journaal: de behoefte aan 'co-working' groeit snel. Steeds meer zelfstandig ondernemers maken er gebruik van en ook grotere bedrijven besluiten groepen medewerkers extern te laten werken in een flexwerkomgeving. 

Flox Ondernemershuis heeft flexibele werkplekken in verschillende vormen en sferen. Daarnaast is het vooral een plek waar ondernemers elkaar ontmoeten via de vele netwerkevenementen. Samenwerking, verbinding, inspiratie, collegiaal klankborden en ontmoeten staan centraal. Hierdoor staan zelfstandig ondernemers er niet alleen voor en zijn ze eerder (ook financieel) succesvol. En voor veel zp'ers is het ook gewoon leuk om geregeld collega's om zich heen te hebben en bijvoorbeeld samen te lunchen.

Wisseling van de wacht

De afgelopen vier jaar werd het CvJO aan de Terborgseweg 20 (tegenover het gemeentehuis) aangestuurd door Marianne Kock. Zij besloot deze zomer om haar aandacht te verleggen naar de verdere ontwikkeling van haar eigen onderneming. Ronald Treijtel is haar opgevolgd als directeur-verbinder van Flox Ondernemershuis. Ronald is ook initiatiefnemer van Inspiratie Netwerk Achterhoek. Door zijn verleden in Doetinchem en zijn zakelijke activiteiten heeft Ronald een groot zakelijk netwerk opgebouwd in de Achterhoek.

Laagdrempelig concept

Bij Flox Ondernemershuis kunnen (startende) ondernemers werken en netwerken. Het concept is bewust laagdrempelig gehouden. Ondernemers kunnen er al een werkplek gebruiken vanaf vier uur per week. Het gebouw waar Flox Ondernemershuis gevestigd is, wordt momenteel verbouwd en opnieuw ingericht. In het voorportaal wordt een flexzone ingericht waar ondernemers kortere tijd kunnen werken. In de verbindingszone is ruimte voor ontmoetingen en gesprekken. Achterin het pand is de werkzone waar ondernemers kunnen werken en gebruik kunnen maken van spreekkamers en een workshopruimte. Uiteraard is er ook prima verse bonenkoffie en wifi. Kortom: voor iedere ondernemer een passende en comfortabele plek!

Flox Netwerk

Een actieve evenementenorganisatie zorgt voor energie, verbindingen en leermomenten. Flox organiseert diverse netwerkactiviteiten zoals een Open Netwerkochtend, Ondernemerspodium, Bedrijven Experience, Flox Doet Goed!, Open Flexwerkmiddag, Matchmaking, workshops en presentaties.
Op 12 november vindt het eerste evenement plaats: ondernemers doen een bedrijvenrondje Doetinchem via Printing Partners en AtmR Wink naar Flox. De eerste Open Netwerkochtend vindt plaats op maandag 19 november van 9 tot 12 uur. 

Wil je meer informatie? Loop dan eens binnen voor een kennismaking en een kop koffie/thee. 

Meer berichten