Andor's Jazzband
Andor's Jazzband (Foto: Peter van den Bremen)

Grote belangstelling bij het optreden van de Andor's Jazzband in de Kruisberg

Doetinchem - Zondagmiddag 11 november j.l. was de Lubberszaal van “De Kruisberg”geheel in de ban van de Roaring Twenties. De Andor’s Jazzband verzorgde daar, op uitnodiging van Jazzvereniging Doe Jazz ’81 , een prachtig concert. De band speelde daarvoor de originele arrangementen uit die tijd, maar gebruikte ook eigen stijlgetrouwe bewerkingen van populaire stukken van toenmalige grootheden als Jelly Roll Morton en Duke Ellington.

Trombonist Victor Bronsgeest, die ook - op zeer humoristische wijze- de aankondigingen deed , vertelde en passant dat deze muziek in die tijd vooral populair was onder jongeren. Ze zou daarmee de popmuziek van de jaren twintig kunnen worden genoemd.

Het voltallig aanwezige Doe Jazz publiek ( ruim 115 belangstellenden ! ) genoot met volle tuigen van deze nostalgisch muziek. Uit de prachtige collectieven en mooie soli bleek bovendien de individuele klasse van de leden van Andor’s Jazzband. Niet vreemd dat dit orkest inmiddels een reputatie heeft opgebouwd als een van de internationaal toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek !

Meer berichten