Foto: Arjan de Kruijk

Prinses Jeanne op handen gedragen

Doetinchem - Op zaterdag 3 november jl. werd de nieuwe hoogheid van carnavalsvereniging De Lange Rakkers onthuld en het bleek dit seizoen een prinses te zijn, prinses Jeanne en haar vrouwelijke adjudanten Natasja, Joyce en Sandra. Of wel, vrouwen aan de macht bij De Lange Rakkers.
Maar nu…. zondagmorgen de 11de van de 11de om 09.00 uur, koud, vroeg en vochtig, maar wel op het kunstgras van het hoofdveld te gast bij voetbalvereniging VIOD in Doetinchem, waar deze zondagmorgen een echt spektakel te bekijken viel.
Prinses Jeanne de 1ste verrichtte de aftrap zowel van dit carnavalsseizoen, maar ook van de wedstrijd VIOD 6 tegen VVL 2, dat dit op een heel eigentijdse manier gegeven werd, was uitermate komisch voor de spelers, gasten en vele aanwezige toeschouwers.
De kersverse hoogheid van De Lange rakkers werd al op handen gedragen, maar nu ook door de spelers van VIOD, gevolg was dat de tegenstander maar even wachten met de wedstrijd, maar dat was door de komische ondertoon geen probleem.
Ondertussen kijken ze bij het voetbalterrein van Dichteren niet meer gek op, want deze aftrap is meer een vaste traditie geworden bij deze carnavalsvereniging en voetbalclub.
Ieder jaar maken ze er weer een feest van, zowel op het veld als in de kantine bij de derde helft.
Het vrouwelijke kwartet wat een druk tijdschema heeft, kon nog wel even de wedstrijd bekijken, zowel de eerste en tweede helft en ach wie zouden ze zijn als er ook geen derde helft bij kon.
Halverwege de derde helft werden de heren van VIOD 6 uitgenodigd door de hoogheid om gezellig nog in hun Residentie Café Kafé een drankje te komen nuttigen, waar allen duidelijk gehoor aan gaven.
Als dit zo verder gaat, staat er met komend carnaval wel wat te wachten met deze dames.

Meer berichten