Foto: Hermien Jansen

Sinterklaas in Wehl

Wehl-Nieuw Wehl - Sinterklaas had aan burgemeester Mark Boumans laten weten dat hij dit jaar echt met de trein in Wehl zou aankomen en gevraagd of alle Wehlenaren en Nieuw-Wehlenaren bij het station wilde staan om Sinterklaas en de Pieten te verwelkomen.
Zaterdagmiddag stonden heel veel papa's, mama's, opa's, oma's en kinderen te wachten op de trein.
Om 14.00uur kwam de trein uit Didam en daar zat Sinterklaas met heel veel Pieten in. burgermeesterMark Boumans heeft Sinterklaas welkom geheten op het perron en begeleid naar alle kinderen die op het stationsplein stonden te wachten. De schutterijen;De Eendracht Nieuw-Wehl, Sint Martinus Wehl, De Eendracht Wehl en Fanfare A.M.D.G. hebben samen Sinterklaas en de Pieten een warm onthaald, zij hebben heel veel mooie liedjes gespeeld, iedereen zong mee.

Sinterklaas en alle Pieten waren erg blij om iedereen weer te zien en hebben dan ook op het stationsplein de tijd genomen om alvast heel veel kinderen een hand te geven en pepernoten.

August Lueb en zijn broer stonden klaar met een mooie opgepoetste koets en paard om Sinterklaas, Hoofdpiet, burgemeester Boumans rond te rijden door Wehl.

Bij Coop Budding stopte de koets, Sinterklaas stapte uit omdat hij had gehoord dat er heel veel mooie tekeningen waren ingeleverd. De Pieten hebben de mooiste 3 eruit gekozen. De winnaars zijn: Lex ter Voert (4 jaar), Kevin Hendriksen (7 jaar) en Nikki Visser (9 jaar).
Ondertussen waren er Pieten naar boven geklommen op het balkon van de Coop. Wat gaan zij nou doen? Hoofdpiet wist er gelukkig van, de Pieten hadden samen met de schutterijen en fanfare een liedje ingestudeerd, de Pieten waren een Pietenkoor. Ze zongen het liedje: Sinterklaas kom maar binnen met je knecht. Oh oh, wat klonk dit slecht. De Pietenhadden toch niet goed geoefend. Sinterklaas ging snel weer in de koets zitten en de stoet ging verder richting het Koninging Beatrix Centrum om daar lekker warm binnen, gezellig samen liedjes te zingen.

De middag begon met een Pieten-Disco, samen lekker opwarmen en goed oefenen voordat Sinterklaas binnen komt. Wat een feest! Na een paar liedjes waren de Pieten moe, gelukkig was daar een Piet die BurgemeesterBoumans mee nam naar het podium zodat hij Sinterklaas samen met alle kinderen, ouders, opa's en oma's, Sinterklaas kon verwelkomen.

Toen Sinterklaas binnen was en zat op zijn mooie stoel, nam hij eerst rustig de tijd om even met de kinderen alle mooie tekenigen en knutsels te bekijken. Wat hebben de kinderen van Basisschool Het Timpaan, Peuterspeelzaal Huppel-Inn en kinderopvang Ester Gelsing weer ontzettend hun best gedaan.

Ondertussen kwamen alle Pieten weer de zaal in. Sinterklaas vroeg het Pietenkoor naar voren om te vragen waarom het zo vals klonk bij de Coop en of de Pieten wel zang les hadden gehad en eerst hun keeltjes hadden gesmeerd maar van dat alles hadden de Pieten niks gedaan.
Sinterklaas wilde de Pieten nog een kans geven. De Pieten kwamen op het podium en begonnen te zingen maar weer klonk het niet goed, veels te hard en vals.
Sinterklaas had een super idee waarom helpen er niet een paar kinderen uit de zaal? Zo gezegd,zo gedaan, er kwamen heel veel kinderen uit de zaal om de Pieten te helpen en toen ging het steeds beter.De Pieten zijn nu een echt Pietenkoor omdat de kinderen ze hebben leren zingen.

Het was een een super gezellig Sinterklaasfeest en hopelijk komt hij volgend jaar weer terug.

Meer berichten